Recepti 03. listopada 2014.

Brownie s dvostrukom čokoladom

Brownie s dvostrukom čokoladom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam nije dovoljno da je kolač čokoladan iznutra, prelijte ga čokoladom i izvana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 45

Potrebno vam je

  • 125 g maslac, slani
  • 300 g tamna čokolada
  • 1.50 žlica šećer, kristal
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica orah, sirovi
  • 1 žlica lješnjak, sirovi
  • 3 kom jaje kokošje
  • kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°c i namastite kalup.
  2. Na pari otopite maslac s 200 g čokolade. Stavite sa strane.
  3. Pomiješajte šećer, brašno, kakao, dvije žlice usitnjenih orašastih plodova i dvije trećine preostale čokolade.
  4. Dodajte rastopljenu smjesu i jaja. Miješajte pa kad dobijete jednoličnu smjesu, ulijte u kalup. Ukrasite cijelim orasima i lješnjacima.
  5. Pecite sat vremena. Ohladite, narežite na kocke, pospite kakaom i prelijte čokoladnim preljevom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.