gastro postao
Ako vam nije dovoljno da je kolač čokoladan iznutra, prelijte ga čokoladom i izvana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 45
Potrebno vam je
- 125 g maslac, slani
- 300 g tamna čokolada
- 1.50 žlica šećer, kristal
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica orah, sirovi
- 1 žlica lješnjak, sirovi
- 3 kom jaje kokošje
- kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°c i namastite kalup.
- Na pari otopite maslac s 200 g čokolade. Stavite sa strane.
- Pomiješajte šećer, brašno, kakao, dvije žlice usitnjenih orašastih plodova i dvije trećine preostale čokolade.
- Dodajte rastopljenu smjesu i jaja. Miješajte pa kad dobijete jednoličnu smjesu, ulijte u kalup. Ukrasite cijelim orasima i lješnjacima.
- Pecite sat vremena. Ohladite, narežite na kocke, pospite kakaom i prelijte čokoladnim preljevom.
Izvor Skuhatćute