gastro postao
Brašno rogača podsjeća na okus kakaa pa se ova dva sastojka mogu kombinirati u receptima na sličan način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 170
Potrebno vam je
- 250 g integralno brašno
- 50 g rogač
- 10 g prašak za pecivo
- 2.50 dl sok od jabuke (konzerv.)
- 6 žlica med, vrcani
- 50 ml ulje suncokretovo
- 40 g indijski oraščić
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- mljeveni cimet
Priprema
- U posudi izmiješati brašno rogača i prašak za pecivo. Zatim u drugoj posudi pomiješati sok od jabuke, med i ulje i ekstrakt vanilije.
- Spojiti suhe sastojke s vlažnim i dobro izmiješati. Po potrebi dodati još soka od jabuke. Zatim dodati mljevene indijske oraščiće i njih dobro umiješati u smjesu.
- Srednje veliku posudu za pečenje podmazati maslacem i zatim uliti pripremljenu smjesu. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.