Recepti 13. listopada 2014.

Bruschette s graškom

Bruschette s graškom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas postoji bezbroj kombinacija pripremanja bruschetta. Ako volite grašak, isprobajte i ovu verziju.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 153

Potrebno vam je

  • 450 g grašak zeleni, u zrnu
  • 65 ml ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • francuski kruh

Priprema

  1. Kuhajte grašak u slanoj vodi dok ne postane jako mekan. Procijedite ga i još vrućeg izmiksajte u gustu kremu.
  2. Dodajte mu maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, papra i soli prema potrebi te žlicu vrhnja. Sve dobro promiješajte i namazom premažite ploške kruha prepržene u zagrijanoj pećnici na 200°c.
  3. Ostane li vam guste kreme od graška, stavite je u hladnjak i sutradan je možete iskoristiti za krem-juhu. Na ulju prepržite žlicu, dvije brašna, zalijte povrtnom juhom ili vodom u kojoj ste otopili povrtnu kocku. Dodajte ostatke namaza od graška i pustite neka juha zavrije. Poslužite je s kockicama preprženoga kruha.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.