Recepti Kruh i pecivo 25. ožujka 2025.

Brza tortilja pizza za trenutke kad te uhvati glad

Kruh i pecivo
2 MIN
8 MIN
2
SREDNJE
tortilja pizza
Tortilja pizza
foto: Maria Vestergaard/Pinterest
Imaš samo 10 minuta, a jede ti se pizza? Ovo je recept koji spašava dan – tortilla pizza

Zaboravi dizanje tijesta i brašno po cijeloj kuhinji. Ova tortilja pizza je instant odgovor na glad, žudnju za nečim slanim, i to s hrskavim završetkom. Sve što ti treba je tava od lijevanog željeza, obična tortilja i omiljena kombinacija sira, umaka i dodataka. Chefovi je zovu "cast-iron pizza", ali ti je nazovi kako ti srce želi.

Postani tortilja pizza majstor!

Dno se zapeče do savršene hrskavosti, a rubovi dobiju onaj pizza vibe koji ti je poznat iz kasnonoćnih narudžbi. Razlika je – ova je lakša, brža i tvoja. Voliš klasiku? Sve što ti treba su origano, češnjak u prahu i mozzarela i tu je tortilja pizza margherita.

Eksperimentira ti se? Tortilja pizza obožava i druge dodatke kao što su losos, prokulice, rukola i tostirani orasi, uz kap maslinova ulja i balzamičnog octa, su top izbor (ne nužno zajedno). Ako izbjegavaš gluten – ubaci bezglutensku tortilju i stvar funkcionira bez greške. Plus, tortilja pizza ima kalorija nego u klasičnom komadu pizze, a gušt ostaje.

tortilja pizza | Author: A Simple Palate/Pinterest bBrzinska tortilja pizza foto: A Simple Palate/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Tortilja pizza
2 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
2
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje
  • Tortilja 2 kom
  • Umak od rajčice 4 žlica
  • Mozzarella 0,25 šalica
  • Povrće
  • Začinsko bilje
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 220°C.


  2. Tavu od lijevanog željeza promjera 25 cm namaži lagano maslinovim uljem i zagrij na srednje jakoj vatri. Kad je tava vruća, stavi jednu tortilju unutra. Smanji vatru na srednju i peci 1 minutu.


  3. Okreni tortilju i peci još 1 minutu, dok u međuvremenu dodaješ 2 žlice umaka, ravnomjerno ga razmazujući sve do rubova tortilje.


  4. Makni tavu s vatre i dodaj sir ili bilo koje druge dodatke po želji. Svježe začine (poput bosiljka) sačuvaj za kraj, nakon pečenja.


  5. Premjesti tavu u pećnicu i peci 2-4 minute, dok rubovi tortilje ne postanu zlatnosmeđi, ali pazi da ne zagore (ako ne koristiš sir, provjeri ranije).


  6. Vrati tavu natrag na štednjak i peci još 1-2 minute na srednje jakoj vatri, dok donja strana ne poprimi boju, ali opet – bez zagaranja.


  7. Tortilja pizzu prebaci na tanjur i ostavi da se malo ohladi. Po želji dodaj svježe začine.


  8. Ponovi postupak s drugom tortilja pizzom i posluži.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

118 kcal

5 %

MASTI

2,50 g

3 %

KOLESTEROL

0,27 g

0 %

UH

15,50 g

5 %

PROTEINI

4,50 g

9 %

Imamo još super recepata s temom pizze...

umak za pizzu Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaći umak za pizzu! Recepti pizza složenac Možda vas zanima... Pizza složenac s puno finog rastopljenog sira Recepti Cezar pizza Možda vas zanima... CEZAR PIZZA Preukusno jelo za utjehu od ostataka piletine Recepti salata Možda vas zanima... Salata ili pizza? Može oboje, u istoj zdjeli! Recepti Pizza rolice sa špinatom Možda vas zanima... Brze pizza rolice s posebnim dodatkom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.