gastro postao
Za manje od pola sata pripremi hrskave rolice od lisnatog tijesta!
Lisnato tijesto je počesto spasonosno, osobito nakon dugog radnog dana. Osim brojnih slatkih zalogaja, od već razvaljanog lisnatog za pola sata možeš pripremiti i odlične pizza rolice. Najukusnije će biti netom nakon vađenja iz pećnice, dok su svježe i hrskave.
Naravno, osim navedenih sastojaka, slobodno dodaj i tanke polumjesece ljubičastog luka, komadiće slanine ili neke suhe kobasice, malo čilija, crne masline ili gljive. Odabir prepuštamo tebi!
Pizza rolice sa špinatom
Sastojci:
- 250 g razvaljanog lisnatog tijesta
- 50 g naribanog cheddara
- 3 žlice pasirane rajčice
- šaka svježeg špinata
- 5 svježih cherry rajčica
Postupak:
- Operi cherry rajčice i nareži ih na manje komade.
- Odmotaj lisnato tijesto, premaži ga pasiranom rajčicom i pospi sirom. Raspodijeli oprane listove špinata i cherry rajčicu.
- Čvrsto zarolaj tijesto i stavi ga u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga reži na rolice debljine 2 do 3 cm.
- Rolice rasporedi po limu za pečenje i peci ih 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Posluži rolice dok su još tople!