Recepti 05. travnja 2024.

Proljetna shakshuka raskošan je doručak, ručak ili večera

Doručak
5 MIN
10 MIN
4
SREDNJE
Zelena proljetna shakshuka
Zelena proljetna shakshuka
foto: Shutterstock
Počasti se malo drugačijom shakshukom... Ova zelena shakshuka odlično je proljetno jelo koje će svi obožavati

Pomiješaj svoje omiljeno zeleno povrće i dodaj ga u tavicu zajedno s jajima te pripremi ovu slasnu zelenu i proljetnu shakshuku. Ovo arapsko jelo, iako ga je možda teško izgovoriti, veoma je lako za pripremu.

Nije važno trebaš li raskošni doručak, zasitni ručak ili slasnu večeru sigurni smo da će ti se gotov rezultat svidjeti! Osim špinata, dodati u nju možeš i poriluk te blitvu.

 | Author: Shutterstock Zelena proljetna shakshuka foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Zelena proljetna shakshuka
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Luk 2 kriška
  • Špinat 200 g
  • Grašak 250 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Kumin 1 žličica
  • Listići svježeg peršina
  • Korijander
  • Jaje 8 kom
Postupak
  1. Zagrij ulje u širokoj plitkoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i posoli ga. Dinstaj oko 4 minute, dok ne omekša. U tavu zatim dodaj špinat te konstantno miješaj, dok se lagano ne smanji.


  2. Umiješaj zatim grašak i češnjak te začinsko bilje po želji. Kuhaj nekoliko minuta, a zatim stvorite četiri praznine i u svaku ubaci po dva manja jaja. Pokrij poklopcem i kuhaj oko 10 minuta, ovisno o stupnju pečenosti jaja koji voliš.


  3. Jaja posoli, a na tanjuru posluži uz dodatak slanine, svježeg sira ili druge namirnice po želji.


Isprobaj i ove recepte i savjete...

Možda vas zanima... Evo kako celebrity chef Jamie Oliver pošira jaja Recepti Možda vas zanima... Pahuljasta jaja sa slaninom - za dobar početak dana Recepti Možda vas zanima... Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana Recepti Jaja Možda vas zanima... Kako provjeriti jesu li jaja svježa Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.