Počasti se malo drugačijom shakshukom... Ova zelena shakshuka odlično je proljetno jelo koje će svi obožavati
Pomiješaj svoje omiljeno zeleno povrće i dodaj ga u tavicu zajedno s jajima te pripremi ovu slasnu zelenu i proljetnu shakshuku. Ovo arapsko jelo, iako ga je možda teško izgovoriti, veoma je lako za pripremu.
Nije važno trebaš li raskošni doručak, zasitni ručak ili slasnu večeru sigurni smo da će ti se gotov rezultat svidjeti! Osim špinata, dodati u nju možeš i poriluk te blitvu.
Zelena proljetna shakshuka
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Zelena proljetna shakshuka
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
3
žlica
Luk
2
kriška
Špinat
200
g
Grašak
250
g
Češnjak
2
režanj
Kumin
1
žličica
Listići svježeg peršina
Korijander
Jaje
8
kom
Postupak
Zagrij ulje u širokoj plitkoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i posoli ga. Dinstaj oko 4 minute, dok ne omekša. U tavu zatim dodaj špinat te konstantno miješaj, dok se lagano ne smanji.
Umiješaj zatim grašak i češnjak te začinsko bilje po želji. Kuhaj nekoliko minuta, a zatim stvorite četiri praznine i u svaku ubaci po dva manja jaja. Pokrij poklopcem i kuhaj oko 10 minuta, ovisno o stupnju pečenosti jaja koji voliš.
Jaja posoli, a na tanjuru posluži uz dodatak slanine, svježeg sira ili druge namirnice po želji.