Recepti 02. lipnja 2020.

Proljetna shakshuka raskošan je doručak, ručak ili večera

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se malo drugačijom shakshukom..

Pomiješaj svoje omiljeno zeleno povrće i dodaj ga u tavicu zajedno s jajima te pripremi ovu slasnu zelenu i proljetnu shakshuku. Ovo arapsko jelo, iako ga je možda teško izgovoriti, veoma je lako za pripremu.

 

Možda vas zanima... Za večeru se počasti zanimljivim jelima od jaja Recepti

 

Nije važno trebaš li raskošni doručak, zasitni ručak ili slasnu večeru sigurni smo da će ti se gotov rezultat svidjeti! Osim špinata, dodati u nju možeš i poriluk te blitvu.

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 200 g špinata
  • 250 g smrznutog graška
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjemenki kumina
  • peršin, korijander po želji
  • 8 jaja

Priprema:

  1. Zagrij ulje u širokoj plitkoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i posoli ga. Dinstaj oko 4 minute, dok ne omekša. U tavu zatim dodaj špinat te konstantno miješaj, dok se lagano ne smanji.
  2. Umiješaj zatim grašak i češnjak te začinsko bilje po želji. Kuhaj nekoliko minuta, a zatim stvorite četiri praznine i u svaku ubaci po dva manja jaja. Pokrij poklopcem i kuhaj oko 10 minuta, ovisno o stupnju pečenosti jaja koji voliš.
  3. Jaja začini solju, a na tanjuru posluži uz dodatak slanine, svježeg sira ili druge namirnice po želji.

U slast!

 

Možda vas zanima... Uz pomoć ova tri trika provjeri jesu li jaja svježa Špajza Možda vas zanima... Dobro jutro uz pahuljasta jaja sa slaninom Recepti Možda vas zanima... Evo kako celebrity chef Jamie Oliver pošira jaja Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.