gastro postao
Zahvalite Djedu Božićnjaku za darove ovim hrskavim keksićima s čokoladom.
Uz klasike, poput raspucanaca i kiflica, ispecite i ove brze, jednostavne keksiće s čokoladom i koricom naranče. Smjesa je dovoljna za 12 velikih keksa, promjera otprilike 10 cm, a priprema i pečenje traju samo pola sata.
Sastojci:
- 120 g brašna
- 75 g maslaca
- 2 g praška za pecivo
- ½ vanilin šećera
- 1 malo jaje
- 80 g tamne čokolade
- Prstohvat soli
- Korica naranče
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
- Izmiksajte maslac i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, dodajte jedno malo jaje i koricu polovice naranče.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca i miksajte vrlo kratko i lagano.
- Dodajte čokoladu i sjedinite smjesu drvenom žlicom.
- Oblikujte kuglice promjera dva centimetra i poslažite ih na lim s većim razmakom. Ako imate manji lim, predlažemo vam da pečete u dva navrata.
- Pecite 12-15 minuta, ovisno o vašoj pećnici. Keksi će po rubovima poprimiti smećkastu boju, ali će još uvijek biti mekani. Premjestite ih na rešetku ili pladanj i pričekajte da se ohlade.
Želimo vam sretne blagdane!