gastro postao
Od samo 5 sastojaka pripremi mirisne kiflice s bademima
Kiflice su savršena poslastica za zimske dane, poslužene sa šalicom čaja ili vruće čokolade. Praktičan su izbor i tijekom blagdana, budući da na hladnom i suhom mogu stajati čak 5 dana.
Ovaj jednostavan recept s tostiranim bademima trebao bi ti biti prvi izbor, budući da je popis sastojaka kratak, a aktivno vrijeme pripreme kraće od 30 minuta. Od navedenih ćeš sastojaka dobiti čak 40 prhkih keksića.
Umjesto tostiranih badema možeš iskoristiti i lješnjake, orahe, pekane ili indijske oraščiće. U slast!
Kiflice s bademima
Sastojci:
- 225 g maslaca
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 75 g nasjeckanih badema
- 275 g glatkog brašna
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži lim papirom za pečenje.
- U velikoj posudi izmiksaj maslac u pahuljastu smjesu pa dodaj šećer. Kad se sastojci sjedine, dodaj sitno nasjeckane bademe i sol.
- Na kraju postepeno dodaj brašno, žlicu po žlicu, i lagano miksaj dok ne dobiješ meku, ali kompaktnu smjesu koja se ne lijepi za prste.
- Tijesto oblikuj u disk, omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
- Rukama oblikuj kiflice i rasporedi ih po pripremljenom limu. Peci otprilike 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
- Pusti da kiflice odstoje 15-ak minuta na limu, a zatim ih uvaljaj u šećer u prahu.
Kiflice će biti još ukusnije ako prethodno tostiraš bademe. Peci ih otprilike 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad se malo ohlade, prebaci ih u sjeckalicu i usitni. Imaj na umu da ne trebaju biti mljeveni, već fino nasjeckani.