Recepti 14. prosinca 2023.

Čokoladni češeri  - slatki projekt za cijelu obitelj

Čokoladni češeri
Čokoladni češeri foto: Cravingcrafts/Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni češeri su pravi hit na društvenim mrežama, a krajnje je vrijeme da ih i ti isprobaš!

Nisu bez razloga ovi vrlo realistični čokoladni češeri hit na društvenim mrežama. Baza za pripremu je ukusna smjesa od keksa, badema i kakaa, koja bi trebala imati sličnu teksturu kao smjesa za klasične rum kuglice. Naravno, i u ovom slučaju možeš malo smanjiti količinu mlijeka i dodati ruma, ovisno o tome jesu li namijenjeni najmlađim ukućanima ili ne.

Uz to, dio maslaca možeš zamijeniti rastopljenom čokoladom te dodati malo ekstrakta vanilije. U nastavku ti donosimo recept, ali ti prepuštamo odluku o dodacima.

 

čokoladna rolada Možda vas zanima... Nezaboravna božićna rolada od čokolade Recepti

 

Od sastojaka u nastavku dobit ćeš 6 većih češera. Ako ih ne planiraš odmah poslužiti, pripremi smjesu i čuvaj je u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi do 2 dana. Pahuljice nabodi prije serviranja, kako ne bi omekšale od dugog stajanja. 

 | Author: Instagram @kristy_voitovich Čokoladni češeri foto: Instagram @kristy_voitovich

Čokoladni češeri

Sastojci:

  • 250 g keksa od maslaca
  • 30 g mljevenih badema
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 75 g rastopljenog maslaca
  • 120 ml mlijeka
  • čokoladne pahuljice (školjkice)

Postupak: 

  1. Samelji kekse pa ih pomiješaj s bademima, kakaom i šećerom u prahu. Smjesi dodaj rastopljeni maslac i mlijeko pa sve dobro promiješaj.
  2. Od pripremljene smjese oblikuj bazu za češer u obliku stošca. Nabodi u krug cijeli niz čokoladnih pahuljica u obliku školjkica, kako bi ova slastica nalikovala češeru.
  3. Pospi šećerom u prahu prije posluživanja na pladanj. 

 

Sendvič-keks s kremom od vanilije Možda vas zanima... Sendvič-keks s čokoladom u blagdanskom izdanju Recepti

 

Postoji cijeli niz mogućnosti za pripremu češera. Poslužit će ostaci kora za tortu, rubovi od brownieja, medenjaci namočeni u mlijeku, muffini i različite vrste mljevenih keksa. Internet vrvi receptima, a vjerujemo da i ti već imaš neke briljantne ideje. Pogledaj kako izgledaju druge varijante kreatora na TikToku:

 

@_bellabakes

Pine cone cakes 🌲🌲🌲 all you need is chocolate cake, Nutella, and Chocapic cereal🤍

♬ Otra Vez - ProdMarvin

 

@arianafeygin 4 ingredient oreo pine cones!! ❄️⛄️🎄🍫 the cutest holiday treat (recipe below) #holidaytreats #holidaybaking #holidayinspo #christmasbaking #christmasfood #bakingvideo #christmasvibes ♬ Sleigh Ride - Leroy Anderson

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:03 14. Prosinac 2023.

    super