gastro postao
Meki biskvit, osvježavajuće jagode i divne arome vanilije na sjajan će se način spojiti u jednostavnom sezonskom kolaču.
Tek nekoliko sastojaka, koja omekšala banana, šaka ili dvije jagoda i kolač je smiksan. Preostaje vam još samo ubaciti ga u pećnicu i strpljivo čekati da se zarumeni.
Poslužiti ga možete uz kuglicu sladoleda, tučeno slatko vrhnje i svježe jagode ili uz popodnevnu kavu. Nježni okusi ovog jednostavnog biskvit kolača složit će se uz baš svaku priliku.
Potrebno vam je:
- 4 banane
- 320 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 150 g šećera
- 120 g maslaca
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 šalice jagoda
- Prstohvat soli
Postupak pripreme:
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli.
- U drugu posudu ubacite jaja, šećer, maslac i ekstrakt vanilije.
- Dobro pomiješajte, pa ubacite i banane koje ste usitnili vilicom.
- Dodajte suhe sastojke i sve dobro pomiješajte.
- Jagode operite i očistite, dodajte im žlicu brašna pa ih protresite kako bi se brašno uhvatilo za voće.
- Ubacite ih u dobivenu smjesu, prebacite sve zajedno u kalup za kruh i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!