gastro postao
                                            
                                        
                                    Meki biskvit, osvježavajuće jagode i divne arome vanilije na sjajan će se način spojiti u jednostavnom sezonskom kolaču.
                                
                                
                                    
                                
                                Tek nekoliko sastojaka, koja omekšala banana, šaka ili dvije jagoda i kolač je smiksan. Preostaje vam još samo ubaciti ga u pećnicu i strpljivo čekati da se zarumeni.
Poslužiti ga možete uz kuglicu sladoleda, tučeno slatko vrhnje i svježe jagode ili uz popodnevnu kavu. Nježni okusi ovog jednostavnog biskvit kolača složit će se uz baš svaku priliku.
Potrebno vam je:
- 4 banane
 - 320 g brašna
 - 2 žličice praška za pecivo
 - 150 g šećera
 - 120 g maslaca
 - 2 jaja
 - 1 žličica ekstrakta vanilije
 - 2 šalice jagoda
 - Prstohvat soli
 
Postupak pripreme:
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli.
 - U drugu posudu ubacite jaja, šećer, maslac i ekstrakt vanilije.
 - Dobro pomiješajte, pa ubacite i banane koje ste usitnili vilicom.
 - Dodajte suhe sastojke i sve dobro pomiješajte.
 - Jagode operite i očistite, dodajte im žlicu brašna pa ih protresite kako bi se brašno uhvatilo za voće.
 - Ubacite ih u dobivenu smjesu, prebacite sve zajedno u kalup za kruh i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
 
Dobar tek!