Možda nas varivo podsjeća na hladne jesenske i zimske dane, ali uz pravi odabir namirnica, varivo postaje omiljeno ljetno jelo. Naša Gastrolovka Zrinka Josipović, autorica bloga "Mamin ručak", na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila je lagano i brzo varivo od slanutka i leće koje je ne samo fino, nego i zdravo.
Tajna savršenog povrtnog okusa ovog variva je u MAGGI kocki koja će zamijeniti sate pripreme temeljca i olakšati kuhanje ne samo variva nego i brojnih rižota i juha. Jednostavno MAGGI kocku otopi u vodi i spremna je za korištenje.
Varivo od slanutka i leće recept
Sastojci:
- 450 g slanutka
- 200 g crvene leće
- 1 glavica luka
- 1/2 poriluka
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 2 krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 1 MAGGI povrtna kocka
- 100 ml pasirane rajčice
- 1 žličica mljevene paprike
- peršin
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
- Na maslinovom ulju stavi dinstati luk, češnjak i poriluk. Dodaj im na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir.
- Posoli, popapri i dodaj mljevenu crvenu papriku.
- Dinstaj par minuta bez dodavanja tekućine pa dodaj pasiranu rajčicu, pola litre vode i jednu MAGGI povrtnu kocku.
- Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Kada povrće omekša dodaj ocijeđeni slanutak i crvenu leću. Po potrebi dodaj još vode. Crvena leća se kratko kuha pa pripazi da se ne raskuha.
- Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Posipaj ga peršinom i uživaj!
Dobar tek!
Za zdrav život potrebno je puno namirnica biljnog podrijetla i malo ljubavi. Nestlé je zato osmislio VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla. VegePorcija će ti pomoći da znaš što i u kolikoj količini jesti za doručak, ručak i večeru, jedan dan ili tjedan, kad se odlučiš na prehranu biljnog podrijetla. Otkrij sjajna jela i nove okuse uz MAGGI.