Recepti Zdrava i fina ljetna jela 14. srpnja 2022.

Brzo varivo od slanutka i leće savršen je ljetni ručak

Brzo varivo od slanutka i leće savršen je ljetni ručak foto: Luka Stanzl/Pixsell

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naša Gastrolovka Zrinka Josipović pokazat će ti kako uz samo nekoliko namirnica biljnog podrijetla pripremiti slasno varivo

Možda nas varivo podsjeća na hladne jesenske i zimske dane, ali uz pravi odabir namirnica, varivo postaje omiljeno ljetno jelo. Naša Gastrolovka Zrinka Josipović, autorica bloga "Mamin ručak", na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila je lagano i brzo varivo od slanutka i leće koje je ne samo fino, nego i zdravo. 

 | Author: Luka Stanzl/Pixsell Gastrolovka Zrinka Josipović na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila je lagano i brzo varivo od slanutka i leće foto: Luka Stanzl/Pixsell

Tajna savršenog povrtnog okusa ovog variva je u MAGGI kocki koja će zamijeniti sate pripreme temeljca i olakšati kuhanje ne samo variva nego i brojnih rižota i juha. Jednostavno MAGGI kocku otopi u vodi i spremna je za korištenje. 

Varivo od slanutka i leće recept

Sastojci:

  • 450 g slanutka
  • 200 g crvene leće
  • 1 glavica luka
  • 1/2 poriluka
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 2 krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 MAGGI povrtna kocka
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 1 žličica mljevene paprike
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

 | Author: Luka Stanzl/Pixsell Tajna savršenog povrtnog okusa ovog variva je u MAGGI kocki foto: Luka Stanzl/Pixsell

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju stavi dinstati luk, češnjak i poriluk. Dodaj im na kockice narezanu mrkvu, papriku i krumpir.
  2. Posoli, popapri i dodaj mljevenu crvenu papriku.
  3. Dinstaj par minuta bez dodavanja tekućine pa dodaj pasiranu rajčicu, pola litre vode i jednu MAGGI povrtnu kocku.
  4. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta.
  5. Kada povrće omekša dodaj ocijeđeni slanutak i crvenu leću. Po potrebi dodaj još vode. Crvena leća se kratko kuha pa pripazi da se ne raskuha.
  6. Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Posipaj ga peršinom i uživaj!

Dobar tek!

Za zdrav život potrebno je puno namirnica biljnog podrijetla i malo ljubavi. Nestlé je zato osmislio VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla. VegePorcija će ti pomoći da znaš što i u kolikoj količini jesti za doručak, ručak i večeru, jedan dan ili tjedan, kad se odlučiš na prehranu biljnog podrijetla. Otkrij sjajna jela i nove okuse uz MAGGI.

 | Author: Luka Stanzl/Pixsell Kada je leća kuhana, varivo je gotovo. Posipaj ga peršinom i uživaj! foto: Luka Stanzl/Pixsell

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.