Recepti 26. ožujka 2018.

Slasne buhtle s domaćim džemom

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zavirite u špajzu, pronađite preostale staklenke džema i napravite bogate blagdanske buhtle u kojima će uživati cijela obitelj.

Nemojte zaboraviti na pahuljaste buhtle s domaćim džemom, idealne za mirne obiteljske večeri. Vjerujemo da ćete se u jednom trenutku zasititi šunke, francuske salate, jaja i hrena pa će buhtle biti odlično osvježenje u klasičnom uskrsnom jelovniku.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 30 g šećera
  • 2 jaja
  • 1/2 pakiranja Dr. Oetker suhog kvasca
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 3 dcl mlijeka
  • Prstohvat soli
  • 500 g džema

Priprema

  1. Umijesite glatko tijesto od brašna, šećera, suhog kvasca, jaja, maslaca, ulja i toplog mlijeka. Dodajte prstohvat soli i ostavite u pokrivenoj posudi sat vremena.
  2. Razvaljajte ga na debljinu prsta i narežite na kvadrate.
  3. U sredinu svake kocke staviti pekmez i pažljivo preklopite vrhove kako ništa ne bi iscurilo.
  4. Složite buhtle u namašćeni lim i  pecite otprilike 45 minuta u pećnici na 150 do 160 stupnjeva.

Dobar tek i sretni blagdani!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.