Recepti 07. travnja 2016.

Burrito od prženoga graha

buritto
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
U sredinu svake tortilje stavite zgnječeni grah, a prema želji možete ga posuti tvrdim ribanim sirom ili mješavinom sira i vrhnja

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 495

Grah

  • 250 g grah, šareni
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 2 list lovorov list
  • 1.50 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Šalša

  • 450 g rajčica, crvena
  • 1 kom čili papričica, zelena
  • limete, korica
  • šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica korijander
  • 8 kom tortilja, kukuruzna

Priprema

  1. Namočite grah u vodi barem 8 sati pa ga ocijedite. Stavite ga u lonac s vodom, lukom narezanim na četvrtine, češnjakom i lovorovim listom. Kuhajte 10 minuta, smanjite vatru, djelomično poklopite i kuhajte još 45 minuta.
  2. U zdjeli promiješajte rajčice, čili, naribanu koru limete, šećer i korijandar. Pokrijte i ostavite na sobnoj temepraturi.
  3. Kad je grah skuhan, izvadite 150 ml vode u kojoj se kuhao. Izvadite luk i lovorov list. Zatim zagrijte ulje u tavi, propirjajte luk i češnjak. Dodajte skuhane cijele češnjake i nekoliko žlica graha te dio tekućine u kojoj se kuhao.
  4. Vilicom zgnječite grah i češnjak. Nastavite pomalo dodavati ostatak graha. Posolite i popaprite. Zagrijte tortilje u pećnici i nadjenite ih.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.