Recepti 13. listopada 2014.

Čajni kolač s grožđicama

Čajni kolač s grožđicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan prijedlog za doručak. Konzumirajte ga samog ili uz dodatak namaza poput maslaca i marmelade!

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 165

Potrebno vam je

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 70 g šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 120 g grožđice

Priprema

  1. U prikladnu posudu stavite brašno, sol, šećer, maslac i jaja. Razmrvite svježi kvasac i pomiješajte ga s mlijekom (ili suhi pomiješajte s mlijekom) te dodajte u posudu.
  2. Miješajte lopaticom 2 minute, dodajte grožđice i nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko te završite izradu pomoću valjka tako da tijesto uzdužno razvaljate i preklopite više puta.
  3. Ponovite nekoliko puta i na kraju oblikujte u kuglu. Kuglu tijesta vratite u posudu i pokrijte ubrusom. Ostavite da se diže 60 minuta na toplom mjestu. Uzmite kuglu tijesta te je podijelite na dva jednaka dijela i ostavite ih pokrivene 10-ak minuta.
  4. Tijesto oblikujte u dvije štruce, stavite u kalup za pečenje i ostavite ih pokrivene da odmaraju dva sata ili dok ne udvostruče volumen.
  5. Stavite štruce u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 20 - 25 minuta na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.