gastro postao
                                            
                                        
                                     Idealan prijedlog za doručak. Konzumirajte ga samog ili uz dodatak namaza poput maslaca i marmelade!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 165
Potrebno vam je
- 400 g pšenično brašno, bijelo
 - 70 g šećer, kristal
 - 0.50 mala žlica sol
 - 1 kom kvasac, svježi
 - 3 kom jaje kokošje
 - 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
 - 120 g grožđice
 
Priprema
- U prikladnu posudu stavite brašno, sol, šećer, maslac i jaja. Razmrvite svježi kvasac i pomiješajte ga s mlijekom (ili suhi pomiješajte s mlijekom) te dodajte u posudu.
 - Miješajte lopaticom 2 minute, dodajte grožđice i nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko te završite izradu pomoću valjka tako da tijesto uzdužno razvaljate i preklopite više puta.
 - Ponovite nekoliko puta i na kraju oblikujte u kuglu. Kuglu tijesta vratite u posudu i pokrijte ubrusom. Ostavite da se diže 60 minuta na toplom mjestu. Uzmite kuglu tijesta te je podijelite na dva jednaka dijela i ostavite ih pokrivene 10-ak minuta.
 - Tijesto oblikujte u dvije štruce, stavite u kalup za pečenje i ostavite ih pokrivene da odmaraju dva sata ili dok ne udvostruče volumen.
 - Stavite štruce u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 20 - 25 minuta na 180°C.