gastro postao
Idealan prijedlog za doručak. Konzumirajte ga samog ili uz dodatak namaza poput maslaca i marmelade!
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 165
Potrebno vam je
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 70 g šećer, kristal
- 0.50 mala žlica sol
- 1 kom kvasac, svježi
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 120 g grožđice
Priprema
- U prikladnu posudu stavite brašno, sol, šećer, maslac i jaja. Razmrvite svježi kvasac i pomiješajte ga s mlijekom (ili suhi pomiješajte s mlijekom) te dodajte u posudu.
- Miješajte lopaticom 2 minute, dodajte grožđice i nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko te završite izradu pomoću valjka tako da tijesto uzdužno razvaljate i preklopite više puta.
- Ponovite nekoliko puta i na kraju oblikujte u kuglu. Kuglu tijesta vratite u posudu i pokrijte ubrusom. Ostavite da se diže 60 minuta na toplom mjestu. Uzmite kuglu tijesta te je podijelite na dva jednaka dijela i ostavite ih pokrivene 10-ak minuta.
- Tijesto oblikujte u dvije štruce, stavite u kalup za pečenje i ostavite ih pokrivene da odmaraju dva sata ili dok ne udvostruče volumen.
- Stavite štruce u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 20 - 25 minuta na 180°C.