gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 159
Tijesto
- 450 g integralno brašno
- 2 žličica suhi kvasac
- 310 ml voda
- sol
- 1 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 250 g ricotta
- 100 g mozzarella
- 40 g parmezan
- 100 g kuhana šunka
- papar
Priprema
- Ugrijte žlicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Prepržite ljutu papričicu i šampinjone. Ostavite sa strane.
- Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku. Začinite paprom pa dodajte papričicu i gljive. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena.
- U međuvremenu napravite tijesto. Pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte sol i napravite rupu u sredini smjese. Ulijte vodu i žlicu ulja te sve promiješajte. Nakon toga izmijesite tijesto na pobrašnjenoj površini. Namočite kist u preostalome maslinovu ulju pa namastite posudu i unutra stavite kuglu tijesta. Ostavite na toplom sat vremena dok se ne digne.
- Ugrijte pećnicu na 190°C. Dvalima za pečenje obložite papirom za pečenjepa tijesto razdijelite na šest jednakih dijelovai zamotajte u plastičnu foliju. razvaljajtejednu kuglu tijesta na pobrašnjenoj površini. rubove tijesta premažite s malo vode. Zatim nadjenite šestinom smjese iz hladnjaka pa preklopite i stisnite rubove.
- Ponovite postupak s ostatkom tijesta. Premažite svaki calzone uljem i pecite 15-ak minuta.