Recepti 05. listopada 2014.

Calzone od integralnog brašna s tri vrste sira i šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 159

Tijesto

  • 450 g integralno brašno
  • 2 žličica suhi kvasac
  • 310 ml voda
  • sol
  • 1 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 250 g ricotta
  • 100 g mozzarella
  • 40 g parmezan
  • 100 g kuhana šunka
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte žlicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Prepržite ljutu papričicu i šampinjone. Ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku. Začinite paprom pa dodajte papričicu i gljive. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena.
  3. U međuvremenu napravite tijesto. Pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte sol i napravite rupu u sredini smjese. Ulijte vodu i žlicu ulja te sve promiješajte. Nakon toga izmijesite tijesto na pobrašnjenoj površini. Namočite kist u preostalome maslinovu ulju pa namastite posudu i unutra stavite kuglu tijesta. Ostavite na toplom sat vremena dok se ne digne.
  4. Ugrijte pećnicu na 190°C. Dvalima za pečenje obložite papirom za pečenjepa tijesto razdijelite na šest jednakih dijelovai zamotajte u plastičnu foliju. razvaljajtejednu kuglu tijesta na pobrašnjenoj površini. rubove tijesta premažite s malo vode. Zatim nadjenite šestinom smjese iz hladnjaka pa preklopite i stisnite rubove.
  5. Ponovite postupak s ostatkom tijesta. Premažite svaki calzone uljem i pecite 15-ak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.