gastro postao
Ne volite li meso, canellone možete nadjenuti sirom i špinatom ili umakom od gljiva, vrhnja za kuhanje, dimljenog sira i fete
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 775
Umak
- 40 g maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- papar
- sol
- muškatni oraščić
Ostalo
- 16 kom caneloni
- 1 šalica parmezan
- 450 g mljeveno meso
- 70 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 kom luk ,crveni
- 200 ml pasirana rajčica (passata)
- sol
- papar
- origano
- list bosiljka
- 1 prstohvat češnjak u prahu
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Na maslinovu ulju propirjajte sitno narezan luk. Zatim dodajte meso i pirjajte miješajući. Začinite, dodajte pasiranu rajčicu i vode prema potrebi.
- Zakuhajte mlijeko. Maslac otopite, dodajte brašno, promiješajte i postupno dodajte vrelo mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i prokuha pa ostavite još minutu, dvije na laganoj vatri te začinite.
- Namastite vatrostalnu posudu i gusto složite nadjevene cannellone. Prelijte polovinom pripremljenog umaka pa pospite parmezanom.
- Rasporedite preostali umak od mesa i parmezan pa prelijte ostatkom bešamela. Pospite sjeckanom slaninom i popaprite. Pecite od 40 do 50 minuta na 200°C, dok korica ne požuti i ne bude hrskava.