Recepti 07. listopada 2014.

Cannelloni sa slaninom i bešamelom

cannelloni
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne volite li meso, canellone možete nadjenuti sirom i špinatom ili umakom od gljiva, vrhnja za kuhanje, dimljenog sira i fete

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 775

Umak

  • 40 g maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • papar
  • sol
  • muškatni oraščić

Ostalo

  • 16 kom caneloni
  • 1 šalica parmezan
  • 450 g mljeveno meso
  • 70 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 200 ml pasirana rajčica (passata)
  • sol
  • papar
  • origano
  • list bosiljka
  • 1 prstohvat češnjak u prahu
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Na maslinovu ulju propirjajte sitno narezan luk. Zatim dodajte meso i pirjajte miješajući. Začinite, dodajte pasiranu rajčicu i vode prema potrebi.
  2. Zakuhajte mlijeko. Maslac otopite, dodajte brašno, promiješajte i postupno dodajte vrelo mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i prokuha pa ostavite još minutu, dvije na laganoj vatri te začinite.
  3. Namastite vatrostalnu posudu i gusto složite nadjevene cannellone. Prelijte polovinom pripremljenog umaka pa pospite parmezanom.
  4. Rasporedite preostali umak od mesa i parmezan pa prelijte ostatkom bešamela. Pospite sjeckanom slaninom i popaprite. Pecite od 40 do 50 minuta na 200°C, dok korica ne požuti i ne bude hrskava.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.