Recepti 13. listopada 2014.

Češnjak pržen u panceti

gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogaji za gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 117

Potrebno vam je

  • 30 režanj češnjak
  • 30 kriška panceta
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Kuhajte češnjak na pari dok ne postane mekan.
  2. Zamotajte svaki režanj u plošku pancete i učvrstite čačkalicama. Po ukusu posolite i popaprite.
  3. Uvaljajte u brašno, otresite višak brašna i pržite nekoliko minuta u suncokretovom ulju, zagrijanom na 180 stupnjeva C dok panceta ne postane hrskava. Nemojte stavljati odjednom puno smotuljaka kako ne bi došlo do hlađenja ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.