Tople su ljetne večeri iza nas i došlo je vrijeme da uživamo u čarima jeseni. Budući da nas kišno vrijeme ponekad natjera da ostanemo kod kuće, moramo se snaći i iskoristiti situaciju najbolje što možemo. Prvi scenarij koji nam pada na pamet jest uživanje u omiljenim serijama i filmovima, no ono ne bi bilo potpuno bez nekoliko slatkih dodataka. Ako ste i vi jedna od osoba koje nemaju vremena ili strpljenja provoditi sate pored pećnice, ovi brzi i jednostavni recepti sigurno će vas oduševiti!
Hrskave jabuke s orasima
Sastojci
- 3 žlice kokosova ulja
- 1/4 šalice mljevenih oraha
- 2 žlice nasjeckanih pekan oraha
- 2 i pol žlice bijelog brašna
- 2 i pol žlice smeđeg šećera
- pola žličice cimeta
- prstohvat soli
- 2 do 3 jabuke
- malo meda
Priprema
- Otopite kokosovo ulje u mikrovalnoj pećnici na nižoj temperaturi. U zdjeli pomiješajte orahe, pekan orahe, 1 žlicu brašna, 1 žlicu šećera i sol te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Nasjeckajte jabuke, ogulite ih te uvaljajte u smjesu preostalog brašna, šećera i cimeta.
- Uzmite veću šalicu i slažite sloj jabuka, sloj oraha, pa opet sloj jabuka i sloj oraha i tako sve dok ne potrošite smjesu. Šalice stavite u mikrovalnu na srednju temperaturu 3 minute i 30 sekundi i desert je gotov. Dobar tek!
Panna cotta i malina preljev
Sastojci
- 250 ml hladnog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 ml hladne vode
- Dolcela Panna Cotta & malina preljev
Priprema
- Pripremite 4 staklene čaše ili posudice. U posudu prikladnu za miksanje ulijte 250 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu deserta. Miksajte na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće.
- Pripremljeni desert ulijte u čaše i stavite u hladnjak, a dok se hladi, vi pripremite preljev s malinama.
Preljev s malinama:
- U posudu ulijte 50 ml hladne vode i dodajte Dolcela mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 min.
- Iz hladnjaka izvadite čaše s desertom i u svaku dodajte 1 žlicu pripremljenog preljeva.
- Ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije serviranja.
Čoko torta u šalici
Sastojci
- ¼ šalice glatkog brašna
- 2 žlice kakao praha
- 3 žlice šećera
- prstohvat soli
- 1 manje jaje
- 3 žlice mlijeka
- šlag
- 3 žlice otopljenog kokosova ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 30 grama čokolade za kuhinje
- malo maslaca
Priprema
- Premažite veću šalicu maslacem te u nju dodajte brašno, kakaov prah, šećer i prstohvat soli. Umutite sve zajedno vilicom.
- Zatim smjesi dodajte jaje, mlijeko, kokosovo ulje i vaniliju te mutite sve dok se sastojci ne sjedine. Pobrinite se da ne ostane brašna na dnu šalice.
- Nasjeckajte čokoladu i stavite je u sredinu.
- Stavite šalicu u mikrovalnu pećnicu na srednje jaku temperaturu i držite 1 minutu i 30 sekundi. Ostavite da se desert malo ohladi, a zatim dodajte malo naribane čokolade. To je to, uživajte!
Double choco desert
Sastojci
- 200 ml hladnog mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- Dolcela Double choco
Priprema
Svijetli dio:
- Pripremite 4 staklene čaše ili posudice.
- U posudu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu svijetlog deserta. Miksajte na srednjoj brzini 1 minutu.
Tamni dio:
- U drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu tamnog deserta. Opet miksajte na srednjoj brzini 1 minutu.
- Pričekajte 3 minute da se kreme stisnu prije nego što ih žlicom naizmjence raspodijelite u čaše za serviranje. Pripremljeni desert ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije serviranja. Znamo da je teško čekati na ovaj čokoladni užitak, ali za optimalan užitak ipak je bolje malo se strpjeti.
Koji je desert vaš favorit?