Recepti 27. rujna 2019.

Četiri jednostavne slastice za razbijanje jesenske melankolije

foto: Guliver/Shutterstock, Dolcela

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji li nešto bolje od uživanja u prefinom desertu i gledanja omiljene serije tijekom hladnih jesenskih večeri? Mi mislimo da ne postoji i zato vam otkrivamo četiri slastice koje su gotove u tren oka

Tople su ljetne večeri iza nas i došlo je vrijeme da uživamo u čarima jeseni. Budući da nas kišno vrijeme ponekad natjera da ostanemo kod kuće, moramo se snaći i iskoristiti situaciju najbolje što možemo. Prvi scenarij koji nam pada na pamet jest uživanje u omiljenim serijama i filmovima, no ono ne bi bilo potpuno bez nekoliko slatkih dodataka. Ako ste i vi jedna od osoba koje nemaju vremena ili strpljenja provoditi sate pored pećnice, ovi brzi i jednostavni recepti sigurno će vas oduševiti!

Hrskave jabuke s orasima

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

  • 3 žlice kokosova ulja
  • 1/4 šalice mljevenih oraha
  • 2 žlice nasjeckanih pekan oraha
  • 2 i pol žlice bijelog brašna
  • 2 i pol žlice smeđeg šećera
  • pola žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 2 do 3 jabuke
  • malo meda

Priprema

  1. Otopite kokosovo ulje u mikrovalnoj pećnici na nižoj temperaturi. U zdjeli pomiješajte orahe, pekan orahe, 1 žlicu brašna, 1 žlicu šećera i sol te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  2. Nasjeckajte jabuke, ogulite ih te uvaljajte u smjesu preostalog brašna, šećera i cimeta.
  3. Uzmite veću šalicu i slažite sloj jabuka, sloj oraha, pa opet sloj jabuka i sloj oraha i tako sve dok ne potrošite smjesu. Šalice stavite u mikrovalnu na srednju temperaturu 3 minute i 30 sekundi i desert je gotov. Dobar tek!

Panna cotta i malina preljev

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

Priprema

  1. Pripremite 4 staklene čaše ili posudice. U posudu prikladnu za miksanje ulijte 250 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu deserta. Miksajte na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće.
  2. Pripremljeni desert ulijte u čaše i stavite u hladnjak, a dok se hladi, vi pripremite preljev s malinama.

Preljev s malinama:

  1. U posudu ulijte 50 ml hladne vode i dodajte Dolcela mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 min.
  2. Iz hladnjaka izvadite čaše s desertom i u svaku dodajte 1 žlicu pripremljenog preljeva.
  3. Ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije serviranja. 

Čoko torta u šalici

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

  • ¼ šalice glatkog brašna
  • 2 žlice kakao praha
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 manje jaje
  • 3 žlice mlijeka
  • šlag
  • 3 žlice otopljenog kokosova ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 30 grama čokolade za kuhinje
  • malo maslaca

Priprema

  1. Premažite veću šalicu maslacem te u nju dodajte brašno, kakaov prah, šećer i prstohvat soli. Umutite sve zajedno vilicom.
  2. Zatim smjesi dodajte jaje, mlijeko, kokosovo ulje i vaniliju te mutite sve dok se sastojci ne sjedine. Pobrinite se da ne ostane brašna na dnu šalice.
  3. Nasjeckajte čokoladu i stavite je u sredinu.
  4. Stavite šalicu u mikrovalnu pećnicu na srednje jaku temperaturu i držite 1 minutu i 30 sekundi. Ostavite da se desert malo ohladi, a zatim dodajte malo naribane čokolade. To je to, uživajte!

Double choco desert

 | Author: Dolcela foto: Dolcela

Sastojci

Priprema

Svijetli dio:

  1. Pripremite 4 staklene čaše ili posudice.
  2. U posudu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu svijetlog deserta. Miksajte na srednjoj brzini 1 minutu.

Tamni dio:

  1. U drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj Dolcela mješavine za pripremu tamnog deserta. Opet miksajte na srednjoj brzini 1 minutu.
  2. Pričekajte 3 minute da se kreme stisnu prije nego što ih žlicom naizmjence raspodijelite u čaše za serviranje. Pripremljeni desert ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije serviranja. Znamo da je teško čekati na ovaj čokoladni užitak, ali za optimalan užitak ipak je bolje malo se strpjeti.

Koji je desert vaš favorit?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.