Recepti 14 prikaza 04. listopada 2014.

Četiri pizze u jednoj

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 893

Potrebno vam je

  • 600 g tijesto za pizzu
  • 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
  • 1 šalica mozzarella
  • 100 g pršut
  • 2 kom rajčica ( ketchup)
  • 6 kom artičoka (listovi i srce)
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.25 šalica list bosiljka
  • 2 žlica origano

Priprema

  1. Dvije suprotne kriške pospite natrganim sirom i na njih stavite pršut. Nakon toga očistite artičoke. Prvo otrgnite debele vanjske listove. Zatim odrežite vrh i peteljku pa odstranite preostali tvrdi dio, na donjem dijelu artičoke.
  2. Raspodijelite artičoke na treću četvrtinu, a gljive na preostalu krišku. Postupak ponovite i na drugoj pizzi ( potrebna su vam dva tijesta za pizzu, svaki oko 300 g ). Pecite svaku pizzu 12 minuta. Pospite listiće bosiljka preko rajčica, a listiće origana preko gljiva.
  3. Raspodijelite artičoke na treću četvrtinu, a gljive na preostalu krišku. Postupak ponovite i na drugoj pizzi. Pecite svaku pizzu 12 minuta. Pospite bosiljka preko rajčica, a origano preko gljiva.
  4. Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva lima za pečenje masnim papirom pa u njih stavite tijesto za pizze. Premažite svako tijesto umakom te nožem lagano svaku pizzu zarežite na četvrtine.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.