gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 893
Potrebno vam je
- 600 g tijesto za pizzu
- 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
- 1 šalica mozzarella
- 100 g pršut
- 2 kom rajčica ( ketchup)
- 6 kom artičoka (listovi i srce)
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.25 šalica list bosiljka
- 2 žlica origano
Priprema
- Dvije suprotne kriške pospite natrganim sirom i na njih stavite pršut. Nakon toga očistite artičoke. Prvo otrgnite debele vanjske listove. Zatim odrežite vrh i peteljku pa odstranite preostali tvrdi dio, na donjem dijelu artičoke.
- Raspodijelite artičoke na treću četvrtinu, a gljive na preostalu krišku. Postupak ponovite i na drugoj pizzi ( potrebna su vam dva tijesta za pizzu, svaki oko 300 g ). Pecite svaku pizzu 12 minuta. Pospite listiće bosiljka preko rajčica, a listiće origana preko gljiva.
- Raspodijelite artičoke na treću četvrtinu, a gljive na preostalu krišku. Postupak ponovite i na drugoj pizzi. Pecite svaku pizzu 12 minuta. Pospite bosiljka preko rajčica, a origano preko gljiva.
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva lima za pečenje masnim papirom pa u njih stavite tijesto za pizze. Premažite svako tijesto umakom te nožem lagano svaku pizzu zarežite na četvrtine.