gastro postao
Ova salata kompletan je ručak, jednostavno se priprema, a možete je i ponijeti na posao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 4 kriška kruh pšenični, bijeli
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 100 g feta sir
- rukola
- radič, crveni
- salata, zelena
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
- masline, zelene, slane konzerv.
Priprema
- Pileća prsa marinirajte sa soli, paprom, žličicom senfa i maslinovim uljem.
- Kriške kruha ispecite u tosteru i narežite na kockice.
- Rajčicu i krastavce operite i narežite na kockice. Feta sir narežite na kockice.
- Zelenu salatu, rikolu i radić operite i nakidajte na manje komade.
- U zdjelici pomješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
- Zelenu salatu, radić, rikolu, rajčicu, feta sir i krastavce pomješajte u zdjeli i rasporedite na tanjure za serviranje. Salatu posipajte sa kockicama kruha.
- Pileća prsa ispecite na roštilju ili grill tavi. Pustite 2 minute da se odmore, nasjecite na komade i posložite na salatu. Začinite sa umakom od maslinova ulja, limunovog soka, soli i papra.