Recepti 03. listopada 2014.

Cezar salata

Cezar salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova salata kompletan je ručak, jednostavno se priprema, a možete je i ponijeti na posao

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 4 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 100 g feta sir
  • rukola
  • radič, crveni
  • salata, zelena
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok
  • masline, zelene, slane konzerv.

Priprema

  1. Pileća prsa marinirajte sa soli, paprom, žličicom senfa i maslinovim uljem.
  2. Kriške kruha ispecite u tosteru i narežite na kockice.
  3. Rajčicu i krastavce operite i narežite na kockice. Feta sir narežite na kockice.
  4. Zelenu salatu, rikolu i radić operite i nakidajte na manje komade.
  5. U zdjelici pomješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
  6. Zelenu salatu, radić, rikolu, rajčicu, feta sir i krastavce pomješajte u zdjeli i rasporedite na tanjure za serviranje. Salatu posipajte sa kockicama kruha.
  7. Pileća prsa ispecite na roštilju ili grill tavi. Pustite 2 minute da se odmore, nasjecite na komade i posložite na salatu. Začinite sa umakom od maslinova ulja, limunovog soka, soli i papra.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.