Recepti 13. listopada 2014.

Cheesecake s malinama i pistacijama

Cheesecake s malinama i pistacijama
gastro postao gastro.24sata.hr
Nepogrešivi spoj čokolade i malina dobiva novu dimenziju u kombinaciji sa pistacijama i osvježavajućim sirom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 437

Brownie baza

  • 200 g tamna čokolada
  • 160 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 40 g muscovado smeđi šećer
  • 0.25 mala žlica sol
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 3 kom jaje kokošje
  • 120 g bademi,mljeveni
  • 60 g pistacije

Cheesecake preljev

  • 200 g krem sir
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 kom limunova korica
  • 100 g maline

Priprema

  1. U dubljoj zdjeli na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. Maknite s vatre i malo ohladite. Dodajte šećere, sol i vaniliju pa dobro promiješajte.
  2. Zatim umiješajte jaja koja ste prethodno umutili. Sve zajedno dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Bademe prosijte kroz sito kako biste se riješili prevelikih komadića i umiješajte u smjesu, a na kraju dodajte grubo nasjeckane pistacije.
  4. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, pazeći da papir viri preko rubova kalupa. Ulijte smjesu od čokolade.
  5. Sve sastojke osim malina pomiješajte i prelijte preko brownie baze. Vrhom noža prođite po površini torte kako biste na nekim dijelovima pomiješali gornji i donji sloj. Utisnite maline tako da samo malim dijelom ostanu viriti iz kolača.
  6. Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite tortu oko 35 minuta. Površina taman treba početi tamniti, a u sredini kolač i dalje treba biti mekan (nema smisla da čačkalicom probavate je li torta gotova jer ona mora ostati 'gnjecava' u sredini).
  7. Kad se ohladi, izvadite je iz kalupa (za to služi onaj papir koji viri iz kalupa) i skinite papir. Tortu poslužite dobro ohlađenu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.