Recepti 13. listopada 2014.

Cheesecake s rabarbarom

Cheesecake s rabarbarom
gastro postao gastro.24sata.hr
Što je stabiljka rabarbare crvenija, to će vam u kolačima i tortama trebati manje šećera

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 277

Potrebno vam je

  • maslac, neslani
  • 150 g zobeni keksi
  • 370 g rabarbara
  • 1 žlica voda
  • 170 g šećer, kristal
  • 2 kom mahuna vanilije
  • 500 g krem sir
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 125 ml vrhnje za kavu

Priprema

  1. Otopljenim maslacom premažite okrugli kalup.
  2. Kekse stavite u blender i sameljite. Dodajte maslac, izmiksajte pa rasporedite po dnu kalupa. Stavite u hladnjak.
  3. U međuvremenu, stavite rabarbaru, vodu i 60 g šećera u posudu na srednju vatru. Dodajte sjemenke vanilije iz jednog štapića i kuhajte miješajući od 8 do 10 minuta. Maknite s vratre i hladite 20 minuta. Izvadite zrnca vanilije.
  4. U zdjeli izmiksajte kremasto sir i preostali šećer. Dodajte jaja i postupno žumanjke i miksajte. Umiješajte zrnca vanilije iz drugog štapića. Ulijte u kalup pa umiješajte u smjesu s rabarbarom.
  5. Pokrijte strane i bazu kalupa s dva sloja folije. Stavite ga u duboku vatrostalnu posudu pa ulijte vodu tako da dođe do pola kalupa.
  6. Pecite sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi sat vremena.
  7. Pokrijte labavo plastičnom folijom i držite u hladnjaku šest sati.
  8. Po želji, ukrasite jagodama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.