Recepti 13. listopada 2014.

Chili con carne

Chili con carne
gastro postao gastro.24sata.hr
Teksaško pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje ljute hrane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 449

Potrebno vam je

  • 2 kom crvena paprika
  • 200 g mljevena junetina
  • 400 g pelati
  • 2 kom ljubičasti luk
  • 2 kom mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 0.50 mala žlica slatka paprika
  • 0.50 mala žlica kim
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica čili papričica,sušena
  • ulje maslinovo
  • 400 g kukuruz iz konzerve
  • 400 g grah,crveni

Priprema

  1. Na maslinovom ulju prepržite mljevenu junetinu, dodajte joj ljubičasti luk, papriku i češnjak narezan na trakice. Začinite s mješavinom začina za chili (1/2 žličice chilli praha, 1/2 žličica praha slatke crvene paprike, 1/2 žličice mljevenog kumina, sol, papar, 1/2 žličice suhe, smrvljene chili papričice) . Nakon 10 minuta dodajte usitnjene pelate sa sokom. Kuhajte još 20 minuta.
  2. Crveni grah i kukuruz dobro isperite i dodajte u chili. Mladi luk izrežite na kolutiće.

Teksaško pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje ljute hrane

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.