gastro postao
Teksaško pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje ljute hrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 449
Potrebno vam je
- 2 kom crvena paprika
- 200 g mljevena junetina
- 400 g pelati
- 2 kom ljubičasti luk
- 2 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 0.50 mala žlica slatka paprika
- 0.50 mala žlica kim
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica čili papričica,sušena
- ulje maslinovo
- 400 g kukuruz iz konzerve
- 400 g grah,crveni
Priprema
- Na maslinovom ulju prepržite mljevenu junetinu, dodajte joj ljubičasti luk, papriku i češnjak narezan na trakice. Začinite s mješavinom začina za chili (1/2 žličice chilli praha, 1/2 žličica praha slatke crvene paprike, 1/2 žličice mljevenog kumina, sol, papar, 1/2 žličice suhe, smrvljene chili papričice) . Nakon 10 minuta dodajte usitnjene pelate sa sokom. Kuhajte još 20 minuta.
- Crveni grah i kukuruz dobro isperite i dodajte u chili. Mladi luk izrežite na kolutiće.
Teksaško pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje ljute hrane