Recepti 03. listopada 2014.

Chimichanga sa šalšom i guacamoleom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li jesti kao pravi Meksikanci, isprobajte ovo jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 805

Potrebno vam je

  • 8 kom tortilja
  • 500 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom paprika, zelena
  • 4 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 2 žlica muscovado smeđi šećer
  • mješavina meksičkih začina
  • guacamole
  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica korijander
  • 60 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 žlica limunov sok
  • tabasco
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. U tavi zagrijte ulje pa dodajte mljevenu govedinu i luk. Pržite oko tri minute te dodajte papriku, pire od rajčice, šećer i začine. Dobro izmiješajte i pirjajte oko 15-20 minuta.
  2. Nadjenite tortille, zamotajte ih i uvrnite im krajeve.
  3. Avokado prepolovite, a košticu izvadite oštrim nožem. Ogulite ga, stavite u posudu i zgnječite vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. Nasjeckajte luk i rajčicu te pomiješajte s narezanim korijandrom. Dodajte u posudu s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte.
  4. Ispržite tortille u ulju s jedne i druge strane po dvije-tri minute pa ih izvadite rupičastom žlicom na papirnate ubruse.
  5. Prebacite ih na tanjur i prelijte guacamoleom i ljutim umakom od rajčice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.