gastro postao
Tradicionalno belgijsko jelo s piletinom uz cikoriju koja joj daje poseban okus
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 268
Potrebno vam je
- 0.50 mala žlica sol
- 2 žlica limunov sok
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl pileći temeljac
- 1.50 dl vrhnje za kuhanje
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- bijeli papar
- 4 kom šunka dimljena, kuhana
- 4 vezica radič, crveni
- 100 g maslac, slani
Priprema
- Na korijenskom kraju strukova cikorije izrežite klin. Maslacem namažite lim za pečenje. Cikoriju stavite u lim, posolite, pokapajte limunovim sokom i pokrijte s 2 žlice listića maslaca. Pokriveno pecite 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
- Pileća prsa narežite na kocke i 10 minuta pržite na 2 žlice maslaca. Od brašna i ostatka maslaca napravite zapržak, prelijte ga pilećom juhom i kuhajte 5 minuta. Dodajte vrhnje i začine. Pileće meso i tekućinu od prženja umiješajte u umak.
- Cikoriju raspolovite po dužini, nadjenite mesnom smjesom i struk zavijte šunkom. Žumanjak pomiješajte sa sirom i ostatkom mesne smjese. Cikoriju vratite u lim za pečenje, prelijte umakom i zapecite.