Recepti 13. listopada 2014.

Cikorija na briselski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno belgijsko jelo s piletinom uz cikoriju koja joj daje poseban okus

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 žlica limunov sok
  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl pileći temeljac
  • 1.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • bijeli papar
  • 4 kom šunka dimljena, kuhana
  • 4 vezica radič, crveni
  • 100 g maslac, slani

Priprema

  1. Na korijenskom kraju strukova cikorije izrežite klin. Maslacem namažite lim za pečenje. Cikoriju stavite u lim, posolite, pokapajte limunovim sokom i pokrijte s 2 žlice listića maslaca. Pokriveno pecite 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
  2. Pileća prsa narežite na kocke i 10 minuta pržite na 2 žlice maslaca. Od brašna i ostatka maslaca napravite zapržak, prelijte ga pilećom juhom i kuhajte 5 minuta. Dodajte vrhnje i začine. Pileće meso i tekućinu od prženja umiješajte u umak.
  3. Cikoriju raspolovite po dužini, nadjenite mesnom smjesom i struk zavijte šunkom. Žumanjak pomiješajte sa sirom i ostatkom mesne smjese. Cikoriju vratite u lim za pečenje, prelijte umakom i zapecite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.