Recepti 15. prosinca 2016.

Čista perverzija: Skuhajte špagete u - vinu!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Strani gastronomski mediji bruje o zanimljivom načinu kuhanja špageta kojim se stvaraju poželjni kompleksni okusi u tjestenini. Tko bi rekao, ali špageti kuhani u vinu zaista su okusna senzacija.

Priprema nije komplicirana, a za kuhanje 350 g špageta potrebna vam je butelja suhog crnog vina i 5 šalica vode. Kad zakuha mješavina vina (sačuvajte malo vina u butelji) i vode, dodamo sol i špagete i kuhamo prema uputama na pakiranju. Špagete ocijedimo i sačuvamo malo tekućine u kojoj su se kuhali.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zatim, u tavici zagrijemo maslinovo ulje i dodamo 4 protisnuta režnja češnjaka i slatku, mljevenu ili grubo tucanu papriku i malo soli. Pirjati dok češnjak ne zamiriši pa dodati sačuvanu tekućinu od kuhanja špageta i ostatak vina iz butelje.  

Umiješati kuhane špagete i kuhati dok se ne upije sva tekućina. Zatim dodati obilje svježe nasjeckanog peršinovog lista, 100 g usitnjenih oraha, 40 g ribanog parmezana i još dodati 2 žlice maslinova ulja. Prije serviranja još malo posoliti i popapriti i dodati ribanog parmezana.

Tamno crveni špageti podsjećaju na integralne špagete ili na tjesteninu od heljde, no lagani su, nevjerojatno ukusni i djeluju vrlo sofisticirano, stoga ih svakako isprobajte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.