Recepti 02. travnja 2019.

Čokoladna krema s aromom naranče i podlogom od keksa

foto: 24ContentHaus

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za brzi desert u čaši, za koji je potrebno samo nekoliko sastojaka. Idealno je rješenje za one večeri kada samo želimo odmor nakon napornog dana uz neku slasticu

Postoje dvije situacije u kojima želite brzinski desert. Prva je kada nakon povratka s posla uključite laptop, pokrenete omiljenu seriju, zavalite se na kauč i uz savršen desert ne razmišljate o poslu do sutra. A druga je situacija nemili trenutak kad saznate da vam za sat vremena neplanirano dolaze gosti. Strka i panika vas obuzmu i pokušavate se sjetiti nekog deserta, a da nije sladoled, koji možete pripremiti u tako kratkom roku! Taj smo teror prošli i mi te vam baš zato otkrivamo recept za savršen desert koji će usrećiti nepce svakog neplaniranog gosta (pa čak i svekrve)! 

Sastojci:

  • 160 g mljevenog keksa
  • 4 žlice mlijeka
  • 250 g mascarponea
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • pola cijeđene naranče
  • naribana korica naranče
  • šećer u prahu (po želji)

 | Author: 24ContentHaus foto: 24ContentHaus

Postupak:

1. Stavite maslac u lonac i pustite ga da se otopi na najnižoj temperaturi, a vi za to vrijeme sameljite kekse. Ako ste kupili mljeveni keks to vam je dodatna ušteda vremena, no ako niste, jednostavno ga stavite u vrećicu za zamrzavanje i dobro izdrobite valjkom za tijesto.

2. Kad se maslac otopi, dobro ga rukom pomiješajte s keksima i dodajte mlijeka te smjesu ostavite sa strane dok pripremate kremu.

3. Za kremu ocijedite pola velike naranče i na pari otopite bilo koju čokoladu (u našem je slučaju korištena zdravija verzija sa 70% kakaa). U mascarpone prvo mikserom umiješajte otopljenu čokoladu, a zatim dodajte sok i naribanu koricu naranče.

 | Author: 24ContentHaus foto: 24ContentHaus

4. Kada smjesa poprimi jednoličnu boju, dodajte i šećer u prahu, ali pritom stalno testirajte okus kako ne biste pretjerali sa šećerom. Ako koristite gorku čokoladu, dodajte oko 4 velike žlice šećera u prahu, a uz mliječnu čokoladu smanjite količinu šećera jer je ona sama prilično slatka.

5. Nakon što ste napravili podlogu od keksa i čokoladnu kremu, stavite u čašu sloj keksa i prstima utisnite kako biste na njega lakše nanijeli kremu. Nakon toga ponovite isti redoslijed i na vrh deserta pospite malo keksa kao dekoraciju. Ova smjesa dovoljna je za 4 velike čaše ili 6 manjih.

 | Author: 24ContentHaus foto: 24ContentHaus

Nakon smazanog deserta najgore je prati čaše s tvrdokornim ostacima čokolade. Kako bi i taj proces prošao brzo i jednostavno, pomoći će vam Somat Gold tablete, koje dolaze u foliji topivoj u vodi, a zahvaljujući snažnoj formuli s 12 funkcija otklanjaju čak i zagorene ostatke hrane bez potrebe za prethodnim namakanjem posuđa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.