Recepti 31. kolovoza 2019.

Čokoladna torta bez brašna od svega par sastojaka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Na rubovima hrskav, a u sredini sočan i mekan

Recepte Marthe Stewart naprosto obožavamo pa ih često i dijelimo s vama. Nedavno smo otkrili još jedan brz recept za sve čokoljupce pa ga prenosimo.

 

Možda vas zanima... Torta od maka - stvorena za dozivanje lijepog vremena Kolumne

 

 

 

Sastojci:

  • 6 žlica maslaca + malo za premazivanje kalupa
  • 220 g čokolade
  • 6 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
  • 100 g šećera
  • šećer u prahu za posipanje i šlag za serviranje

Priprema:

  1. Otopi maslac i čokoladu pa im dodaj umućene žumanjke.
  2. Bjelanjke istuci u čvrst snijeg sa šećerom.
  3. Bjelanjke postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.
  4. Prebaci u namašćeni kalup i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva oko 45 do 50 minuta. Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.