gastro postao
U dobro zatvorenoj kutiji čokoladne će zvjezdice ostati svježe punih 14 dana
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 94
Potrebno vam je
- 360 g pšenično brašno, bijelo
- 240 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- sol
- 100 g šećer, u prahu
- 1 na vrh noža prašak za pecivo
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 0.50 kom vanilin šećer
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g pekmez od marelice
- 3 žlica tamni rum
- 50 g čokoladna glazura
Priprema
- Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno sa žumanjkom, vanilin šećerom, kakaom i solju umijesite u brašno.
- Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dva lima za pečenje obložite masnim papirom.
- Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 4 mm. Pomoću većeg i manjeg kalupa za izrezivanje zvjezdica izrežite jednaku količinu jednih i drugih. Složite ih na lim i pecite oko 12 minuta na 180 °C
- Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
- Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite veću i manju zvjezdicu.
- Od masnog papira oblikujte tuljak, napunite ga čokoladnom glazurom pa tankim linijama ukrasite kolačiće.