Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladne zvjezdice

Čokoladne zvjezdice
gastro postao gastro.24sata.hr
U dobro zatvorenoj kutiji čokoladne će zvjezdice ostati svježe punih 14 dana

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 40

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 94

Potrebno vam je

  • 360 g pšenično brašno, bijelo
  • 240 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • sol
  • 100 g šećer, u prahu
  • 1 na vrh noža prašak za pecivo
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 0.50 kom vanilin šećer
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g pekmez od marelice
  • 3 žlica tamni rum
  • 50 g čokoladna glazura

Priprema

  1. Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno sa žumanjkom, vanilin šećerom, kakaom i solju umijesite u brašno.
  2. Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dva lima za pečenje obložite masnim papirom.
  3. Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 4 mm. Pomoću većeg i manjeg kalupa za izrezivanje zvjezdica izrežite jednaku količinu jednih i drugih. Složite ih na lim i pecite oko 12 minuta na 180 °C
  4. Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
  5. Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite veću i manju zvjezdicu.
  6. Od masnog papira oblikujte tuljak, napunite ga čokoladnom glazurom pa tankim linijama ukrasite kolačiće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.