gastro postao
                                            
                                        
                                    U dobro zatvorenoj kutiji čokoladne će zvjezdice ostati svježe punih 14 dana
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 94
Potrebno vam je
- 360 g pšenično brašno, bijelo
 - 240 g margarin, soft (od biljnih ulja )
 - sol
 - 100 g šećer, u prahu
 - 1 na vrh noža prašak za pecivo
 - 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
 - 0.50 kom vanilin šećer
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 150 g pekmez od marelice
 - 3 žlica tamni rum
 - 50 g čokoladna glazura
 
Priprema
- Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno sa žumanjkom, vanilin šećerom, kakaom i solju umijesite u brašno.
 - Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dva lima za pečenje obložite masnim papirom.
 - Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 4 mm. Pomoću većeg i manjeg kalupa za izrezivanje zvjezdica izrežite jednaku količinu jednih i drugih. Složite ih na lim i pecite oko 12 minuta na 180 °C
 - Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
 - Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite veću i manju zvjezdicu.
 - Od masnog papira oblikujte tuljak, napunite ga čokoladnom glazurom pa tankim linijama ukrasite kolačiće.