gastro postao
Brza čokoladna slastica sa svježim ili smrznutim malinama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 165
Potrebno vam je
- 350 g maline
- 1 žlica šećer, kristal
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 60 g maslac, neslani
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 0.25 mala žlica sol
- 80 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Pećnicu zagrijati na temperaturu od 200˚C s rešetkom postavljenom u sredini. Namastiti pliću četvrtastu posudu za pečenje.
- Maline posuti sa žlicom šećera i ostaviti 15 minuta.
- Pomiješati (blenderom ili ručno) mlijeko, maslac, jaja, smeđi šećer, brašno, kakao prah, pola čokolade i sol do glatke smjese.
- Maline zajedno sa sokom premjestiti u posudu za pečenje pa preliti pripremljenim tijestom.
- Peći u zagrijanoj pećnici dok se smjesa lagano ne napuhne i postane čvrsta na dodir, oko 35 minuta. Izvaditi iz pećnice i odmah posipati preostalom razdrobljenom čokoladom.
- Ohladiti 20-ak minuta pa servirati na sobnoj temperaturi.