Recepti 17. kolovoza 2020.

Čokoladni mousse od samo tri sastojka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapamti ovaj trik!

Sigurni smo da i ti, od 'mora' recepata, najviše voliš one najjednostavnije za čiju pripremu će ti trebati nekoliko minuta, a rezultat će te oduševiti. Upravo takav recept donosimo ti u nastavku.

Ovaj čokoladni mousse može napraviti svatko, a pogotovo je savršen za sve početnike u kuhanju. Osim što ti za njegovu pripremu trebaju samo tri sastojka, ona traje veoma kratko, strpjeti ćeš se morati jedino prilikom hlađenja. Stoga, pročitaj koji su ti to potrebni sastojci, odi u shopping ili ih možda već imaš doma i baci se na izradu!

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća krema od banane i grčkog jogurta Recepti

 

Sastojci:

  • 140 g sljezovih kolačića ili marshmallowa
  • 360 mL mlijeka
  • 170 g tamne čokolade

Priprema:

  1. U srednje velikom loncu pomiješaj marshmallowe i mlijeko. Kuhaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se marshmallows potpuno ne otope, 5 do 7 minuta.
  2. Izlij smjesu od marshmallowa preko čokolade u srednje velikoj zdjeli koja podržava visoke temperature. Ostavi da smjesa odstoji, 2 do 3 minute, zatim promiješaj kako bi se svi sastojci dobro sjedinili i kako bi dobila glatku smjesu.
  3. Smjesu podijeli na 4 šalice ili posudice za posluživanje. Ohladi ju u hladnjaku najmanje jedan sat prije posluživanja.
  4. Po želji dobiveni mousse ukrasi naribanom čokoladom i šlagom.

U slast!

 

Možda vas zanima... Elegantni mousse od bijele čokolade i bobičastog voća Recepti Možda vas zanima... Izaberi između tri verzije kremastog moussea Recepti Lagana krema od limuna Možda vas zanima... Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.