gastro postao
Tjestenina koja će vam otkriti sve okuse juga Italije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 633
Potrebno vam je
- 350 g tjestenina s jajima
- 1000 g rajčica, šljivarica
- 50 g pinjoli
- 50 g badem, oljušteni suhi
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 120 g ricotta
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 50 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- čili papričica
Priprema
- Ogulite rajčice, izvadite sjemenke i krupnije ih nasjeckajte.
- Zagrijte ulje u tavi, stavite cijeli češanj češnjaka i nasjeckani luk pa pržite dok luk ne požuti. Prema ukusu dodajte malo zgnječene crvene papričice.
- Dodajte krupnije sjeckane bademe i pinjole pa pržite 2 minute. Dodajte nasjeckane rajčice i posolite i popaprite. Pirjajte otprilike 15 minuta, izvadite češnjak pa umiješajte skutu u umak. Na kraju dodajte nasjeckani bosiljak.
- U velikome loncu kipuće, posoljene vode kuhajte conchiglioni tjesteninu dok ne postane al dante pa ocijedite i pomiješajte s pestom.
Izvor Kuharica "Tjestenina" u izdanju Mozaik knjige