Recepti 13. listopada 2014.

Crni rižoto, cherry rajčice i koromač

Crni rižoto, cherry rajčice i koromač
gastro postao gastro.24sata.hr
Sasvim malo hladnog maslaca koji ćete umiješati u topli rižoto nakon što ga maknete s vatre dat će mu kremoznost

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 708

Potrebno vam je

  • 600 g riža, polirana (ili brašno )
  • 200 g korijen koromača
  • 16 kom rajčice, cherry
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak
  • riblji temeljac
  • maslac, slani
  • 1 mala žlica crnilo sipe

Priprema

  1. Sitno nasjeckajte luk i protisnite češnjak te ga kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju kako bi ga aromatizirao.
  2. Nasjeckajte sitno i list koromača kako bi pustio finu svježu aromu te promiješajte s uljem. Dodajte carnaroli rižu na ulje te pustite da se sve postupno karamelizira i da riža počne pucketati.
  3. Podlijte toplim temeljcem. Odaberite po ukusu hoće li to biti riblji ili povrtni temeljac, no pripazite da nije presoljen kako biste odredili potrebnu količinu soli i papra po ukusu.
  4. Kuhajte uz povremeno miješanje da se sastojci prožmu. Temeljac dodajite prema potrebi, a prije kraja umiješajte žličicu sipina crnila kojim ćete obojiti rižoto.
  5. Na drugoj tavici kratko prepržite rajčice na malo maslinova ulja ili ih kratko pecite u pećnici narezane na lađice oko pola sata. Pospite ih cvijetom soli.
  6. Kada je riža kuhana, skinite rižoto s vatre te umiješajte kuglicu hladnog maslaca.

Sasvim malo hladnog maslaca koji ćete umiješati u topli rižoto nakon što ga maknete s vatre dat će mu kremoznost

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.