gastro postao
Zlatko Novak, najmlađi pobjednik Državnog prvenstva kuhara predstavlja vam recept za pripremu brancina uz impresivnu prezentaciju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 899
Potrebno vam je
- 700 g brancin
- 80 g repovi kozica
- 20 g list bosiljka
- crnilo sipe
- 2 kom jaje kokošje
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 80 g komorač, list
- 80 g tikvice, zelene
- 50 g bob (mladi sirovi)
- 50 g grah,crveni
- 80 g mrkva, crvena
- 50 g mladi špinat
- 150 g krumpir, zreli
- 50 g kukuruzno brašno ili krupica
- 80 g crvena paprika
- pinjoli
- češnjak
- pšenične klice
- parmezan
- ružmarin
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Brancin (2 komada po 350 g) očistite i filetirajte.
- Kosti skuhajte s povrćem i začinima kako biste napravili temeljac u kojem kasnije kuhate roladu od brancina.
- Dio fileta oblikujte za roladice i marinirajte u umaku maslinovog ulja, ružmarina i limuna.
- Od sitnog mesa, vrhnja i začina napravite smjesu kojom punite roladu i od koje radite panadu (omot) za roladu (u pola smjese za panadu dodajte crnilo od sipe). Roladu punite gamberima omotanim u bosiljak i smjesom od brancina te ju omotajte crno-bijelom panadom i skuhajte u temeljcu.
- Drigi dio filea oblikujte u komade za pečenje te ih marinirajte u maslinovom ulju, ružmarinu i limunu i popržite.
- Krumpir izrezbarite u šuplju kocku te kuhajte u slanoj vodi, a kad je gotovo, kucku punite kuhanom palentom i klicama.
- Mrkvu, bob, komorač, tikvicu očistite, operite i oblikujte te kuhajte u slanoj i na kraju propržite na maslacu.
- Špinat blanširajte te napravite pire od špinata i pinjola sa začinima i maslinovim uljem. Pržene ploške češnjaka stavite na pire od špinata.
Zlatko Novak, najmlađi pobjednik Državnog prvenstva kuhara predstavlja vam recept za pripremu brancina uz impresivnu prezentaciju