Recepti 13. listopada 2014.

Crno-bijeli brancin

Crno-bijeli brancin
gastro postao gastro.24sata.hr
Zlatko Novak, najmlađi pobjednik Državnog prvenstva kuhara predstavlja vam recept za pripremu brancina uz impresivnu prezentaciju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 899

Potrebno vam je

  • 700 g brancin
  • 80 g repovi kozica
  • 20 g list bosiljka
  • crnilo sipe
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 80 g komorač, list
  • 80 g tikvice, zelene
  • 50 g bob (mladi sirovi)
  • 50 g grah,crveni
  • 80 g mrkva, crvena
  • 50 g mladi špinat
  • 150 g krumpir, zreli
  • 50 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 80 g crvena paprika
  • pinjoli
  • češnjak
  • pšenične klice
  • parmezan
  • ružmarin
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Brancin (2 komada po 350 g) očistite i filetirajte.
  2. Kosti skuhajte s povrćem i začinima kako biste napravili temeljac u kojem kasnije kuhate roladu od brancina.
  3. Dio fileta oblikujte za roladice i marinirajte u umaku maslinovog ulja, ružmarina i limuna.
  4. Od sitnog mesa, vrhnja i začina napravite smjesu kojom punite roladu i od koje radite panadu (omot) za roladu (u pola smjese za panadu dodajte crnilo od sipe). Roladu punite gamberima omotanim u bosiljak i smjesom od brancina te ju omotajte crno-bijelom panadom i skuhajte u temeljcu.
  5. Drigi dio filea oblikujte u komade za pečenje te ih marinirajte u maslinovom ulju, ružmarinu i limunu i popržite.
  6. Krumpir izrezbarite u šuplju kocku te kuhajte u slanoj vodi, a kad je gotovo, kucku punite kuhanom palentom i klicama.
  7. Mrkvu, bob, komorač, tikvicu očistite, operite i oblikujte te kuhajte u slanoj i na kraju propržite na maslacu.
  8. Špinat blanširajte te napravite pire od špinata i pinjola sa začinima i maslinovim uljem. Pržene ploške češnjaka stavite na pire od špinata.

Zlatko Novak, najmlađi pobjednik Državnog prvenstva kuhara predstavlja vam recept za pripremu brancina uz impresivnu prezentaciju

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.