Recepti 15. listopada 2014.

Crumble sa šljivama i đumbirom

Crumble-sa-šljivama-i-đumbirom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni britanski desert dobio je ime po svojoj mrvičastoj "glazuri"

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 367

Nadjev

  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 žličica mljeveni cimet
  • 0.25 žličica đumbir u prahu
  • 2 žlica kandirani đumbir
  • 800 g šljiva

Ostalo

  • 0.75 šalica šećer, kristal
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 0.25 žličica sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • 7 žlica maslac, slani

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte smeđi šećer, brašno, mljeveni cimet i đumbir te kandirani đumbir. Dodajte prepolovljene šljive i izmiješajte. Poslažite šljive u okrugli kalup ili posudu.
  2. U drugoj zdjeli za crumble izmiješajte šećer, brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte pa dodajte jaje. Rukama sve zgnječite pa time pospite šljive. Sve prelijte otopljenim maslacem.
  3. Stavite posudu u lim za pečenje. Pecite na srednjoj rešetki 35-45 min na 190°c.

Tradicionalni britanski desert dobio je ime po svojoj mrvičastoj "glazuri"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.