Recepti 03. listopada 2014.

Crvene jabuke s kremom od vanilije i cimeta

gastro postao gastro.24sata.hr
Maštovita kreacija ovog deserta nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 6 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 125 g šećer, kristal
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g gussnel dolcela
  • 1 kom vanilija, štapić
  • 1 žlica tamni rum
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Operite jabuke (crvene)i izdubite im unutrašnjost. Stavite na papir za pečenje i pecite u pećnici desetak minuta na 200°c.
  2. Ohladite i pripremite kremu za nadjev. Stavite malo mlijeka (1/2 dl) i vaniliju u posudu s debljim dnom. Zagrijte na laganoj vatri.
  3. Pjenjačom dobro istucite šećer i žumanjke. Dodajte brašno i škrobno brašno te ostatak hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U posudu u kojoj ste zakuhali malo mlijeka stavite dobivenu glatku smjesu. Na umjerenoj toplini pustite da sve zavrije i snažno miješajte. Kuhajte oko 20 sekundi.
  4. Prelijte kremu u pogodnu posudu da se brže ohladi. Pospite površinu šećerom u prahu kako se ne bi stvorila kožica. Promiješajte kremu pjenjačom da postane glatka te dodajte u nju malo ruma i cimeta u prahu. Stavite je u vrećicu za kreme i pomoću slastičarske vrećice nadjenite jabuke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.