Recepti 10. listopada 2014.

Čupava torta od lješnjaka, oraha, čokolade i vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošna torta koja će zadiviti vaše goste i prije nego ju probaju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 345

Biskvit

  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 180 g šećer, kristal
  • 20 g oštro brašno
  • 30 g krušne mrvice
  • 80 g lješnjak, sirovi
  • 70 g orah, sirovi

Krema

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g šećer, kristal
  • 700 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 80 g puding od vanilije, instant
  • 250 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 100 g čokolada za kuhanje

Ostalo

  • 100 g keksi petit beure

Priprema

  1. Bjelanjke i šećer izmiksajte u snijeg. Lagano umiješajte orahe, lješnjake, brašno, mrvice te stavite u kalup i pecite oko 20 min na 180°c.
  2. Žumanjke i šećer izmiksajte u pjenastu smjesu pa dodajte prašak za puding. Mlijeko zavrijte i dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustoću. Kremu ohladite i dodajte razrađeni margarin. Odvojite polovicu kreme.
  3. U drugu umiješajte otopljenu čokoladu. Na biskvit namažite žutu kremu, poredajte kekse namočene u kavu, namažite tamnu kremu pa ukrasite sjeckanim orasima i lješnjacima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.