gastro postao
Raskošna torta koja će zadiviti vaše goste i prije nego ju probaju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 345
Biskvit
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 180 g šećer, kristal
- 20 g oštro brašno
- 30 g krušne mrvice
- 80 g lješnjak, sirovi
- 70 g orah, sirovi
Krema
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g šećer, kristal
- 700 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 80 g puding od vanilije, instant
- 250 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 100 g čokolada za kuhanje
Ostalo
- 100 g keksi petit beure
Priprema
- Bjelanjke i šećer izmiksajte u snijeg. Lagano umiješajte orahe, lješnjake, brašno, mrvice te stavite u kalup i pecite oko 20 min na 180°c.
- Žumanjke i šećer izmiksajte u pjenastu smjesu pa dodajte prašak za puding. Mlijeko zavrijte i dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustoću. Kremu ohladite i dodajte razrađeni margarin. Odvojite polovicu kreme.
- U drugu umiješajte otopljenu čokoladu. Na biskvit namažite žutu kremu, poredajte kekse namočene u kavu, namažite tamnu kremu pa ukrasite sjeckanim orasima i lješnjacima.