gastro postao
Ljubitelji tamne čokolade biti će oduševljeni ovim desertom!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 651
Krema
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 110 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 200 g tamna čokolada
- 50 g maslac, neslani
- 1 dl šlag
Umak
- 50 g tamna čokolada
- 50 g čokolada sa 70% kakaa
Priprema
- Pjenasto umutite žumanjke sa smeđim šećerom, stavite na vatru, dodajte rastopljenu tamnu čokoladu i omekšali maslac.
- Maknite kremu s vatre, pa kad se ohladi, dodajte stučeni biljni šlag. Stavite u hladnjak na najmanje tri sata.
- Kad se stvrdne, grabite je žlicom i servirajte na tanjur. Preko žličnjaka prelijte otopljenu tamnu čokoladu. Savjet više! Preljev se može napraviti i s bijelom čokoladom, ali u dijetama se preporučuje tamna čokolada s visokim postotkom kakaa.
Izvor Časopis Vitki&Zdravi