Recepti 13. listopada 2014.

Delicija od tamne čokolade

Delicija od tamne čokolade
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji tamne čokolade biti će oduševljeni ovim desertom!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 651

Krema

  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 110 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 200 g tamna čokolada
  • 50 g maslac, neslani
  • 1 dl šlag

Umak

  • 50 g tamna čokolada
  • 50 g čokolada sa 70% kakaa

Priprema

  1. Pjenasto umutite žumanjke sa smeđim šećerom, stavite na vatru, dodajte rastopljenu tamnu čokoladu i omekšali maslac.
  2. Maknite kremu s vatre, pa kad se ohladi, dodajte stučeni biljni šlag. Stavite u hladnjak na najmanje tri sata.
  3. Kad se stvrdne, grabite je žlicom i servirajte na tanjur. Preko žličnjaka prelijte otopljenu tamnu čokoladu. Savjet više! Preljev se može napraviti i s bijelom čokoladom, ali u dijetama se preporučuje tamna čokolada s visokim postotkom kakaa.

Izvor Časopis Vitki&Zdravi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.