gastro postao
Šalica vruće čokolade s Nutellom garantirano popravlja dan
Sezona vruće čokolade kod nas počinje čim se jutarnje temperature spuste ispod deset stupnjeva i traje do prve proljetne kave na osunčanoj terasi. Ako se pitaš kako nam još uvijek nije dosadila, ključ je u eksperimentiranju s gustoćom i okusom.
Ponekad varamo i rastopljenu čokoladu ili kakao djelomično mijenjamo namazom od lješnjaka. Ovo zaista jest šećerna bomba, ali povremeno se treba prepustiti trenutku. U slast!
Sastojci za dva serviranja:
- 350 ml mlijeka
- 120 ml slatkog vrhnja + još malo za serviranje
- 50 g Nutelle
- 100 g tamne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrij vrhnje i mlijeko do vrenja pa prelij nasjeckanu čokoladu i Nutellu. Miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Umiješaj ekstrakt vanilije i prelij u staklene šalice. Izmiksaj rashlađeno slatko vrhnje pa ga dodaj na vrh.
Imaj na umu da možeš dodati i žlicu ili dvije burbona - za dodatni gušt. U slast!