Recepti 13. listopada 2014.

Divljač s umakom od kupina

gastro postao gastro.24sata.hr
Odaberite meso divljači vama po volji i pripremite ga prema ovom ukusnom receptu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 142

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 150 ml goveđi temeljac
  • 2 žlica žele od crnog ribizla
  • 1 režanj češnjak
  • 85 g kupine
  • 2 kom divljač

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi, pecite odreske divljači 5 min, zatim okrenite i pecite još 3-5 min, ovisno o debljini mesa (najbolje pecite 5-6 min sa svake strane). Kada je gotovo, meso izvadite i stavite na stranu.
  2. Dodajte balsamico na tavu, goveđi temeljac, žele i češnjak. Miješajte sve zajedno, a zatim dodajte kupine i nastavite kuhati dok ne omekša. Poslužite uz jela od divljači.

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.