Recepti 19. kolovoza 2015.

Domaća pizza s rajčicama, kaparima i paprikama

Domaca pizza
gastro postao gastro.24sata.hr
Najomiljenija brza hrana

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 925

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g kvasac, svježi
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 žličica šećer, kristal
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica sol
  • 200 g rajčice, cherry
  • 200 g mozzarella
  • 2 kom paprika, zelena
  • 3 žlica kapari
  • 50 g kozji sir
  • list bosiljka
  • origano
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Namažite lim maslinovim uljem.
  2. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu. U nju stavite izmrvljeni kvasac, šećer i mlako mlijeko, pa pomiješajte s malo brašna. Ostavite 15 minuta. 
  3. Umiješajte maslinovo ulje i sol, pa s preostalim brašnom zamijesite tijesto.
  4. Oblikujte dvije jednako velike lepinje. Prebacite ih na lim, premažite aromatičnim uljem od češnjaka i ostavite 20 minuta.
  5. Očistite papriku i narežite je na rezance. Rajčice preprežite na osmine.
  6. Naribajte mozzarellu. Stanjeno tijesto premažite rajčicom, pa posložite minirajčice, paprike, kapare, mozzarellu,bosiljak, te pospite origanom.
  7. Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 25 minuta.
  8. Na vruće pizze naribajte tvrdi kozji sir.
  9. Uz ovu kombinaciju sastojaka dobro se uklapaju i ploške pršuta, no u tome slučaju izbjegnite kozji sir i stavite neki “blaži” sir. Umjesto mozzarelle, da se pizza dobro zapeče koristite sir koji se dobro rastapa, ementaler ili gaudu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.