gastro postao
Gulaš bez povrća koji će posebno cijeniti vegetarijanci
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 524
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 4 žlica ulje, biljno
- 450 g gljive miješane, razne
- 2 žličica paprika u prahu
- sol
- papar
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- Narežite luk i papriku. Ugrijte dvije žličice ulja u tavi pa pržite luk dok ne počne dobivati smeđu boju. Izvadite ga i ostavite sa strane. U tavu dodajte još žličicu ulja pa prepržite crvenu papriku.
- Operite gljive i osušite ih te narežite na manje komade. Dodajte još dvije žličice ulja u tavu pa prepržite gljive. Kad dobiju boju, izvadite ih i premjestite u posudu.
- Vratite luk i papriku u tavu, stavite ih na srednju vatru pa pospite paprikom i prahu te pržite dvije minute. Začinite solju i paprom.
- Dodajte gljive i sok koji su pustile. Podlijte vinom te kuhajte dok se ne reducira i zgusne. Smanjite vatru i umiješajte kiselo vrhnje.