Recepti 11. listopada 2014.

Domaći gulaš od gljiva

Domaći gulaš od gljiva
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gulaš bez povrća koji će posebno cijeniti vegetarijanci

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 524

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 4 žlica ulje, biljno
  • 450 g gljive miješane, razne
  • 2 žličica paprika u prahu
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Narežite luk i papriku. Ugrijte dvije žličice ulja u tavi pa pržite luk dok ne počne dobivati smeđu boju. Izvadite ga i ostavite sa strane. U tavu dodajte još žličicu ulja pa prepržite crvenu papriku.
  2. Operite gljive i osušite ih te narežite na manje komade. Dodajte još dvije žličice ulja u tavu pa prepržite gljive. Kad dobiju boju, izvadite ih i premjestite u posudu.
  3. Vratite luk i papriku u tavu, stavite ih na srednju vatru pa pospite paprikom i prahu te pržite dvije minute. Začinite solju i paprom.
  4. Dodajte gljive i sok koji su pustile. Podlijte vinom te kuhajte dok se ne reducira i zgusne. Smanjite vatru i umiješajte kiselo vrhnje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.