Recepti 19. rujna 2018.

Domaći kroasani za ljepše jutro!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli čaj.

Ovi kroasani su jednostavno idealni, kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Ovi se brzinski kroasani jednostavno mogu pripremiti kod kuće, jer ne zahtijevaju puno pripreme ni preklapanja tijesta, ali ni puno maslaca. 

Možete ih imati zamrznute za situacije kada vam dolaze nenadani gosti i uvijek možete isprobavati razna punjenja. Slatki ili slani - baza je ista. Možete ih pripremati i bez punjenja i onda ih pecite samo pet minuta kraće.

 

Kremasto savršenstvo Možda vas zanima... Što se dogodi kad spojite kroasan, čokoladu i sir? Recepti

 

Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

Potrebno vam je:

  • 700 g brašna
  • 1.5 vrećica suhog kvasca
  • 3 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • Žličica soli
  • 125 g maslaca
  • 0,5 dl  ulja

Priprema:

  1. U odgovarajuću posudu staviti brašno, sol, 2 žlice šećera, suhi kvasac razmućen s malo toplog mlijeka i šećera, jedno jaje, i jedan bjelanjak (jedan žutanjak sačuvati za premazivanje kroasana), ulje i mlijeko. Zamijesiti tijesto i odložiti da se diže.
  2. Gotovo tijesto zamijesiti, podijeliti na osam jednakih dijelova. Nakon toga otopiti maslac kojim se premazuje tijesto. Svaki dio razvaljati posebno, premazati maslacem i posložiti jednu preko druge.
  3. Razvaljati tijesto, izrezati na osam trokuta i uvijati od šireg dijela ka užem, u obliku kroasana. Premazati ih žumanjkom.
  4. Kroasane peći 15, 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva C.

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.