Recepti 03. listopada 2014.

Domaći mesni narezak

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za domaći mesni narezak naše čitateljice Mateje Belko iz Marije Bistrice.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 751

Potrebno vam je

  • 800 g kožice svinjske, suhe
  • 1000 g zec divlji
  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g celer, korijen
  • 150 g mrkva, crvena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 50 g crvena paprika
  • 1 kom lovorov list
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina
  • 3 mala žlica slatka paprika
  • 4 režanj češnjak
  • list bosiljka

Priprema

  1. Malo posolite svinjsku kožicu i kuhajte dok se ne raspadne, oko tri sata. Zečje i pileće meso stavite u veći lonac, dodajte korijen celera, mrkvu, luk, lovor, peršin, crvenu papriku, posolite i popaprite te dodajte mješavinu začina.
  2. Kad se meso skuha, izvadite ga, maknite kosti i narežite na komadiće. Dodajte kožicu, češnjak, crvenu papriku, malo bosiljka i tekućinu od kožice te promiješajte.
  3. Prema želji, dodajte soli i mješavinu začina pa istresite u kalup (na sredinu poslažite kuhanu mrkvu prema želji) te stavite na hladno, najbolje preko noći.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.