gastro postao
Donosimo vam recept za domaći mesni narezak naše čitateljice Mateje Belko iz Marije Bistrice.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 751
Potrebno vam je
- 800 g kožice svinjske, suhe
- 1000 g zec divlji
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 g celer, korijen
- 150 g mrkva, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 50 g crvena paprika
- 1 kom lovorov list
- peršin, list
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
- 3 mala žlica slatka paprika
- 4 režanj češnjak
- list bosiljka
Priprema
- Malo posolite svinjsku kožicu i kuhajte dok se ne raspadne, oko tri sata. Zečje i pileće meso stavite u veći lonac, dodajte korijen celera, mrkvu, luk, lovor, peršin, crvenu papriku, posolite i popaprite te dodajte mješavinu začina.
- Kad se meso skuha, izvadite ga, maknite kosti i narežite na komadiće. Dodajte kožicu, češnjak, crvenu papriku, malo bosiljka i tekućinu od kožice te promiješajte.
- Prema želji, dodajte soli i mješavinu začina pa istresite u kalup (na sredinu poslažite kuhanu mrkvu prema želji) te stavite na hladno, najbolje preko noći.
Izvor Skuhatćute