gastro postao
Zašto biste kupovali smrznute kada možete skuhati svježe
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 99
Njoki
- 400 ml voda
- 300 g oštro brašno
- 10 ml ulje suncokretovo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica sol
Umak
- ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 500 g pelati
- 1 mala žlica list bosiljka
- sol
- svježe mljeveni papar
- šećer, kristal
Priprema
- Stavite ulje ili maslac i žličicu soli u vodu pa ostavite da zakipi. Uspite brašno i miješajte dok ne dobijete glatku kuglu. Ostavite da se tijesto kratko ohladi pa dodajte jaja i promiješajte.
- Dodajte šaku, dvije brašna dok ne dobijete glatko i meko tijesto. Valjajte tanje kobasice i režite njoke prema želji.
- Posolite vodu i zakuhajte je pa kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.
- Za umak u posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte zgnječene češnjeve češnjaka te ih pržite minutu, dvije. Dodajte nasjeckane pelate i sušeni bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte malo šećera, sve dobro izmiješajte te na laganoj vatri kuhajte desetak minuta.
- Umiješajte njoke u umak.
Izvor Skuhatćute