Recepti 13. listopada 2014.

Domaći njoki s umakom od rajčica

gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto biste kupovali smrznute kada možete skuhati svježe

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 99

Njoki

  • 400 ml voda
  • 300 g oštro brašno
  • 10 ml ulje suncokretovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica sol

Umak

  • ulje maslinovo
  • 4 režanj češnjak
  • 500 g pelati
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Stavite ulje ili maslac i žličicu soli u vodu pa ostavite da zakipi. Uspite brašno i miješajte dok ne dobijete glatku kuglu. Ostavite da se tijesto kratko ohladi pa dodajte jaja i promiješajte.
  2. Dodajte šaku, dvije brašna dok ne dobijete glatko i meko tijesto. Valjajte tanje kobasice i režite njoke prema želji.
  3. Posolite vodu i zakuhajte je pa kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu.
  4. Za umak u posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte zgnječene češnjeve češnjaka te ih pržite minutu, dvije. Dodajte nasjeckane pelate i sušeni bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte malo šećera, sve dobro izmiješajte te na laganoj vatri kuhajte desetak minuta.
  5. Umiješajte njoke u umak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.