gastro postao
Zamijesite tijesto za raviole, napunite kvadratiće nadjevom od kravljeg sira, šunke, parmezana i jaja te ih skuhajte u vodi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Nadjev
- 400 g glatko brašno
- 4 kom jaje kokošje
- 1 žlica ulje suncokretovo
- sol
Tijesto
- 500 g svježi kravlji sir
- 1 kom jaje kokošje
- 80 g parmezan
- 150 g kuhana šunka
Priprema
- U brašnu napravite udubinu u sredini i u nju stavite jaja. Posolite i dodajte žlicu ulja. Vilicom razmutite jaja i polako u njih dodajte brašno pa dobro izmijesite rukama.
- Tijesto omotajte folijom i pustite da odstoji dok pripremite nadjev. Pomiješajte sve sastojke za nadjev. Tijesto vrlo tanko razvaljajte. izrežite ga na pravokutnike oko 4x3 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.
- Svaki pravokutnik lagano navlažite, spojite krajeve i pripazite da nemate zračne džepiće. Slažite ih tako da se ne dodiruju i pustite da se malo posuše. Kuhajte 10-ak min u posoljenoj vodi pa poslužite s umakom prema želji.