Recepti 07. listopada 2014.

Domaći ravioli punjeni svježim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite tijesto za raviole, napunite kvadratiće nadjevom od kravljeg sira, šunke, parmezana i jaja te ih skuhajte u vodi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Nadjev

  • 400 g glatko brašno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol

Tijesto

  • 500 g svježi kravlji sir
  • 1 kom jaje kokošje
  • 80 g parmezan
  • 150 g kuhana šunka

Priprema

  1. U brašnu napravite udubinu u sredini i u nju stavite jaja. Posolite i dodajte žlicu ulja. Vilicom razmutite jaja i polako u njih dodajte brašno pa dobro izmijesite rukama.
  2. Tijesto omotajte folijom i pustite da odstoji dok pripremite nadjev. Pomiješajte sve sastojke za nadjev. Tijesto vrlo tanko razvaljajte. izrežite ga na pravokutnike oko 4x3 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.
  3. Svaki pravokutnik lagano navlažite, spojite krajeve i pripazite da nemate zračne džepiće. Slažite ih tako da se ne dodiruju i pustite da se malo posuše. Kuhajte 10-ak min u posoljenoj vodi pa poslužite s umakom prema želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.