Recepti 03. listopada 2014.

Domaći ravioli u umaku od lješnjaka, pinjola i gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija koja će vas osvojiti na prvo kušanje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 238

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica voda
  • 1 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 15 g maslac, slani
  • 0.50 kom ljutika
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 kom limun

Umak

  • 10 g lješnjak ,suhi
  • 10 g pinjoli
  • 3 kom gljive, sušene
  • 4 list kadulja
  • 1 dl pileći temeljac

Priprema

  1. Stavite sve sastojke za smjesu u blender i miksajte dok ne postane ujednačena. Izmijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku 1 sat.
  2. Zagrijte maslac pa dodajte ljutiku. Zatim dodajte nasjeckane gljive i pržite 2 min. Maknite s vatre pa posolite, popaprite i prelijte limunom. Ohladite.
  3. Tijesto narežite na kvadrate, nadjenite, prekrijte listićem tijesta i pritisnite rubove. pinjole i lješnjake popecite u pećnici na 170°c pa usitnite.
  4. Na maslacu popržite gljive pa dodajte kadulju, lješnjake i pinjole. Ulijte temeljac i kuhajte dok se ne zgusne pa prelijte preko kuhanih raviola.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.