gastro postao
Neobična kombinacija koja će vas osvojiti na prvo kušanje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 238
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica voda
- 1 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
Nadjev
- 15 g maslac, slani
- 0.50 kom ljutika
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- svježe mljeveni papar
- 0.50 kom limun
Umak
- 10 g lješnjak ,suhi
- 10 g pinjoli
- 3 kom gljive, sušene
- 4 list kadulja
- 1 dl pileći temeljac
Priprema
- Stavite sve sastojke za smjesu u blender i miksajte dok ne postane ujednačena. Izmijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku 1 sat.
- Zagrijte maslac pa dodajte ljutiku. Zatim dodajte nasjeckane gljive i pržite 2 min. Maknite s vatre pa posolite, popaprite i prelijte limunom. Ohladite.
- Tijesto narežite na kvadrate, nadjenite, prekrijte listićem tijesta i pritisnite rubove. pinjole i lješnjake popecite u pećnici na 170°c pa usitnite.
- Na maslacu popržite gljive pa dodajte kadulju, lješnjake i pinjole. Ulijte temeljac i kuhajte dok se ne zgusne pa prelijte preko kuhanih raviola.
Izvor Skuhatćute