Ovaj recept, karakterističan za zemlje na sjeveru Afrike, poslužit će kao doručak, brzinski ručak ili večera. Trebat će ti nekoliko svakodnevnih sastojaka i Ras el Hanout, specifična mješavina 20-ak začina, koja uključuje i papar, čili papričice, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kumin, komorač... Moguće ju je kupiti u specijaliziranim dućanima, u prahu ili pak u mlincu.
Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, što uključuje i kratko pečenje, a poslužuje se uz tostirani kruh. Slobodno možeš dodati i malo nadrobljene fete. Dobar tek!
Sastojci:
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 malog luka
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 žličice začinske mješavine ras el hanout
- Prstohvat cimeta
- 1/2 žličice mljevenog korijandera
- 400 g cherry rajčica
- 2 jaja
- sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Nasjeckaj češnjak i luk pa ih pirjaj na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodaj začine i miješaj još 30-ak sekundi.
- Dodaj oprane i prepolovljene cherry rajčice, posoli i popapri pa ih ostavi na laganoj vatri 10-ak minuta. Povremeno promiješaj.
- Podijeli u dvije male, ali dublje posude. U svaku razbij po jedno jaje.
- Stavi u pećnicu na osam do deset minuta.
Posluži odmah!