Recepti 08. travnja 2021.

Doručkuj pikantna jaja s cherry rajčicama

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se izvanrednom kombinacijom jaja i cherry rajčica...

Ovaj recept, karakterističan za zemlje na sjeveru Afrike, poslužit će kao doručak, brzinski ručak ili večera. Trebat će ti nekoliko svakodnevnih sastojaka i Ras el Hanout, specifična mješavina 20-ak začina, koja uključuje i papar, čili papričice, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kumin, komorač... Moguće ju je kupiti u specijaliziranim dućanima, u prahu ili pak u mlincu. 

Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, što uključuje i kratko pečenje, a poslužuje se uz tostirani kruh. Slobodno možeš dodati i malo nadrobljene fete. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Pahuljasta jaja sa slaninom - za dobar početak dana Recepti

 

Sastojci:

  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 malog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice začinske mješavine ras el hanout
  • Prstohvat cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog korijandera
  • 400 g cherry rajčica
  • 2 jaja
  • sol, papar

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Nasjeckaj češnjak i luk pa ih pirjaj na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodaj začine i miješaj još 30-ak sekundi.
  3. Dodaj oprane i prepolovljene cherry rajčice, posoli i popapri pa ih ostavi na laganoj vatri 10-ak minuta. Povremeno promiješaj.
  4. Podijeli u dvije male, ali dublje posude. U svaku razbij po jedno jaje.
  5. Stavi u pećnicu na osam do deset minuta. 

Posluži odmah!

 

 

Možda vas zanima... Shakshouka - jednostavno i veselo jelo Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.