Kolumne 27. lipnja 2020.

Sočna pileća prsa s kvinojom, šparogama i rajčicama

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Današnji recept jednostavno se priprema, a pun je zanimljivih okusa...

Pileća prsa su vrlo sočna zbog marinade, kvinoja je obogaćena raznim povrćem poput šparoga i cherry rajčica i sve je zaokruženo zanimljivim umakom s matcha prahom i konopljinim sjemenkama. Dobra tek!

 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak Kolumne

 

Inspiraciju potraži i na blogu La Vie Shobaine te pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica Kolumne

 

Sastojci: 

  • 300 gr pilećih prsa
  • ½ šalice kvinoje
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica tamari umaka
  • 1 žličica krumpirovog škroba
  • 100 gr šparoga
  • 150 gr cherry rajčica
  • 2 šake rukole
  • 50 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica majoneze
  • 1 žličica matcha praha
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica konopljinih sjemenki

 

Možda vas zanima... Hrskave rolice s mesom i mladim kupusom Kolumne

 

Postupak:

  1. Pileća prsa narežite na kockice, te pripremite marinade od maslinovog ulja, majoneze, slatke crvene paprika, timijana, tamari umaka, te krumpirovog škroba.
  2. Premažite sve komadiće piletine tom smjesom, te pustite da se marinira dok pripremite druge sastojke.
  3. Kvinoju dobro operite, te skuhajte. 
  4. Šparoge blanširajte tako da ih stavite u zakuhalu posoljenu vodu na dvije do tri minute, a zatim uronite u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja. Narežite ih na manje komadiće.
  5. Rukolu i rajčice operite pa rajčice narežite na manje komadiće.
  6. U jako zagrijanu tavu u koju ste stavili malo ulja, dodajte mariniranu piletinu. Pustite da se meso karamelizira s jedne strane, a potom ga okrenite. 
  7. Pripremite umak za serviranje tako da u tekući jogurt umiješate majonezu, limunov sok i matcha prah. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte malo soli.
  8. Kvinoju ocijedite, te ju stavite u veću posudu odnosno zdjelu. Dodajte joj cherry rajčice, šparoge i rukolu, koju po želji možete rukama ili nožem malo usitniti, pa dobro promiješajte.
  9. Servirajte jelo tako da stavite podlogu od kvinoje u zdjelicu ili tanjur. Na vrh dodajte piletinu pa prelijte umakom. Dodajte konopljine sjemenke i poslužite odmah. 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.