Pileća prsa su vrlo sočna zbog marinade, kvinoja je obogaćena raznim povrćem poput šparoga i cherry rajčica i sve je zaokruženo zanimljivim umakom s matcha prahom i konopljinim sjemenkama. Dobra tek!
Inspiraciju potraži i na blogu La Vie Shobaine te pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 300 gr pilećih prsa
- ½ šalice kvinoje
- 1 žličica majoneze
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 žličica timijana
- 1 žličica tamari umaka
- 1 žličica krumpirovog škroba
- 100 gr šparoga
- 150 gr cherry rajčica
- 2 šake rukole
- 50 ml tekućeg jogurta
- 1 žličica majoneze
- 1 žličica matcha praha
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žlica konopljinih sjemenki
Postupak:
- Pileća prsa narežite na kockice, te pripremite marinade od maslinovog ulja, majoneze, slatke crvene paprika, timijana, tamari umaka, te krumpirovog škroba.
- Premažite sve komadiće piletine tom smjesom, te pustite da se marinira dok pripremite druge sastojke.
- Kvinoju dobro operite, te skuhajte.
- Šparoge blanširajte tako da ih stavite u zakuhalu posoljenu vodu na dvije do tri minute, a zatim uronite u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja. Narežite ih na manje komadiće.
- Rukolu i rajčice operite pa rajčice narežite na manje komadiće.
- U jako zagrijanu tavu u koju ste stavili malo ulja, dodajte mariniranu piletinu. Pustite da se meso karamelizira s jedne strane, a potom ga okrenite.
- Pripremite umak za serviranje tako da u tekući jogurt umiješate majonezu, limunov sok i matcha prah. Dobro promiješajte i po potrebi dodajte malo soli.
- Kvinoju ocijedite, te ju stavite u veću posudu odnosno zdjelu. Dodajte joj cherry rajčice, šparoge i rukolu, koju po želji možete rukama ili nožem malo usitniti, pa dobro promiješajte.
- Servirajte jelo tako da stavite podlogu od kvinoje u zdjelicu ili tanjur. Na vrh dodajte piletinu pa prelijte umakom. Dodajte konopljine sjemenke i poslužite odmah.