gastro postao
Pripremite tjesteninu na malo drugačiji način
Tjestenina s orasima jedno je od najjednostavnijih jela s tjesteninom. Iznimno ih je jednostavno za napraviti, a samo jelo je ukusno i posno. Zadovoljit će sve ljubitelje jednostavne kuhinje pogotovo kad ste u stisci s vremenom.
Svakako probajte ovu tjesteninu s orasima i nećete požaliti.
Potrebno vam je:
- 400 g penne rigate
- 80 g pinjola
- 500 g oraha
- 2 režnja češnjak
- 250 g peršina
- 125 ml maslinovog ulja
- sol
Priprema:
- Pecite pinjole u pećnici na 180°C oko pet-deset minuta. Istucite orahe te ih mikserom sitno narežite s pinjolima, češnjakom, peršinom i uljem. Posolite.
- U velikoj posudi zasoljene kipuće vode skuhajte tjesteninu da bude “al dente”. Ocijedite i stavite u zagrijanu posudu za posluživanje. Prelijte umakom i temeljito promiješajte pa poslužite.